Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

tel xiaomi redmi note 10, bricked, your system has been destroyed

dyzio_05 24 Jan 2022 12:10 1500 7
    dyzio_05
    Level 9  
    Witam. Po rozładowaniu baterii do 0, podczas próby włączenia pojawił się komunikat: your system has been destroyed. oczywiście, chciałbym odzyskać dane. poradniki, które znalazłem w sieci nie działają, bo tel ma zablokowany bootloader, a konto xiaomi może go odblokować, lecz z całkowitą utratą danych. i tu pytanie - czy zna ktoś sposób, którym można uratować dane w tel. pozdrawiam.

ps. miflashem nie mogę zrobić "unlock".
    ADB nie rusza zatem po komendzie "fastboot continue".
    OPservator
    Level 36  
    Jak nie miałeś kopii zapasowej na koncie google to zostaje tylko serwis, który wylutuje pamięć, odzyska pliki i wlutuje z powrotem.
    blahfff
    Level 40  
    OPservator wrote:
    zostaje tylko serwis, który wylutuje pamięć, odzyska pliki i wlutuje z powrotem

Prosze nie pisz takich bzdur. Telefon jest fabrycznie szyfrowany, nie ma mozliwosci odzyskania danych z pamieci w ten sposob. Zeby dostac sie do danych, telefon musi sie w pelni uruchomic. W tym przypadku, mozliwe, ze trzeba bylo by wgrac system z zachowaniem danych, aczkolwiek w obecnym stanie, i majac na uwadze fakt, ze to model z Qualcommem, bedzie z tym problem.

Odblokowanie bootloadera spowoduje bezpowrotna utrate danych.
    dyzio_05
    Level 9  
    @blahfff ok. a jak odblokować bootloader w takiej sytuacji? Muszę się chyba pogodzić z utratą danych.
    blahfff
    Level 40  
    Nie da sie odblokowac o ile wczesniej sie nie przygotowales, czyli nie dodales konta Xiaomi, nie zglosiles checi i nie wlaczyles Odblokowania OEM.

Na tym etapie, mozesz albo sprobowac wgrac aktualizacje OTA za pomoca XiaomiADB (co ostatnio nie chce dzialac), skorzystac z uslugi jakiegos serwisu ktory ma sprzet z dostepem do serwera, ale tutaj bedzie wymagane odpiecie telefonu od konta Xiaomi. Ewentualnie, gwarancja bo jeszcze powinna obowiazywac.
    dyzio_05
    Level 9  
    niestety żaden serwis tego nie ogarnie. tel nowy na gwarancji, tylko to mi pozostaje, niestety strace dane. dzięki pozdrawiam.

ps. Nie chcę go otwierać, bo można go w tryb edl włączyć po otwarciu, ale stracę gwarancję...
    isxude
    Level 3  
    Możesz ewentualnie wejść w tryb EDL, i zainstalować na nowo system bez usuwania userdata, o ile jeszcze go nie oddałeś. Wiąże się to z utratą gwarancji, jeżeli konieczne będzie rozebranie telefonu.
    winmap
    Level 37  
    Nic nie kombinuj. Oddaj na reklamację.. nie oddawaj tam gdzie kupowałeś tylko zamów kuriera na ich koszt. Na stronie producenta. Szybciej ta procedura pójdzie.