logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ograniczanie transferu internetu na bramce internetowej

arturo51 04 Lis 2005 22:42 2616 4
REKLAMA
  • #1 1955943
    arturo51
    Poziom 2  
    Mam Windows XP PRO SP2. Mój komputer jest serverem internetu. W jaki sposób mógłbym ograniczyć transfer ściągania, ładowania stron, itp dla komputerów sieci lokalnej (klijentów) z pozycji servera?? Bardzo proszę o odpowiedź na forum.
  • REKLAMA
  • #2 1956592
    trocse
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 28
    Z tym systemem za wiele sie nie zrobi, malo jest aplikacji pod ten system do nadzoru nad pasmem, moze programik netlimiter ale on nie ma bodajze podzialu na Ip w podsieci, mimo wszystko najlepszy bylby jednak linux do tego celu. Chyba ze pojawily sie programiki typu bandwitch menager.
  • REKLAMA
  • #3 1956992
    arturo51
    Poziom 2  
    A w windows xp nie da sie nic zrobić??ja nie chce pracowac na linuxie w sieci. bardzo prosze o odpowiedz ale na temat windows xp
  • REKLAMA
  • #5 1957073
    kendymen
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam sciagnij sobie BandwidthControllerEnterprise_v1.06 http://bandwidthcontroller.com/download.html jest to chyba jedyny program pod windowsa do dzielenia pasma internetowego na polaczenia lokalne. Jest jeszcze BandwidthControllerStandard_v1.06 ale nie posiada opcji do ustawiania minimalnego transferu(ostroznie z ustawianiem minimalnego transferu, raczej do VoIP) i jeszcze czegos ale juz nie pamietam.
REKLAMA