logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

mercedes w 220 - caly czas po odpaleniu silnika pala sie swiatla nawet na pozycj

zbysmarszalek 05 Lut 2022 21:51 1155 5
REKLAMA
  • #1 19866744
    zbysmarszalek
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Witam mam pytanie mercedes w 220 3.7 benzyna 2003 po lifcie rok temu zaczal mi pokazywac suspension visit workshop czasami abs esp bas tez sie pokazywal i wspomaganie mi wylaczalo po wylaczeniu stacyjki blad znikal przed dwoma miesiacami juz komunikat pokazywal sie caly czas,potem nie jezdilem nim 5 tygodni odpalilem go na poczatku stycznia i blad byl caly czas pojezdzilem nim jeden dzien zostawilem na tydzien i po tygodniu odpalilem ruszylem i zapalilo mi sie na czerwono stop car to low , zostawilem go tydzien bez odpalania i bateria mi padla po odpaleniu przez kable wszystkie bledy znikly auto sie samo podnioslo wszystko pieknie cacy jezdzi ale w ciagu doby rozladowuje mi akumulator ,kupilem takie urzadzenie do zdiagnozowania bledow iCarsoft MB V 2.0 i pokazuje mi dwa bledy 1 zwarcie w liniach puszek . 2 usterka stacji hydraulicznej pokrywy bagażnika; włączanie w godzinach nadliczbowych .obwód czujnika lub element B24/16 [czujnik rozpoznawania kąta otwarcia pokrywy bagażnika] zwarcie zasilania czujnika z masą lub napięciem akumulatora . No i swiatla po odpaleniu silnika swieca sie caly czas nawet jak przekrece na 0 . Z gory serdecznie dziekuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 19866761
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3631
    Sprawdź czy przedni SAM nie pływa.
  • REKLAMA
  • #3 19866783
    zbysmarszalek
    Poziom 5  
    Gerri napisał:
    Sprawdź czy przedni SAM nie pływa.
    gdzie znajde ten SAM i co to jest
  • REKLAMA
  • #4 19866792
    Gerri
    Spec od Mercedesów
    Ocena: 3631
    SAM to moduł znajdujący się w komorze silnika w tym samym „pudełku” co skrzynka bezpieczników. Prawdopodobnie będziesz miał dwa - przy lewym i prawym zawiasie maski. Sprawdź czy na dnie skrzynki nie stoi woda.
    Wbij sobie na alledrogo „SAM Mercedes W220” i zobaczysz na oczy co to.
  • REKLAMA
  • #5 19866818
    zbysmarszalek
    Poziom 5  
    Gerri napisał:
    SAM to moduł znajdujący się w komorze silnika w tym samym „pudełku” co skrzynka bezpieczników. Prawdopodobnie będziesz miał dwa - przy lewym i prawym zawiasie maski. Sprawdź czy na dnie skrzynki nie stoi woda.
    Wbij sobie na alledrogo „SAM Mercedes W220” i zobaczysz na oczy co to.
    Dzieki kolezko jutro sprawdze moze to byc to bo gdy deszcz padal i wjechalem kiedys w kaluze to prze 3 dni wyswietlalo mi sie ABS ESP BAS i brak wspomagania
  • #6 19868176
    zbysmarszalek
    Poziom 5  
    Sprawdzalem wszedzie sucho
REKLAMA