logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

INT-TSI - Niekończące się restarty po aktualizacji, niewidoczna karta SD w TSIBuilderze

leszekszpunar 08 Lut 2022 09:46 1647 8
REKLAMA
  • #1 19871489
    leszekszpunar
    Poziom 3  
    Cześć,

Po aktualizacji INT-TSI wpadł w pętlę i ciągle się restartuje - mogę wgrać soft i proces aktualizacji przebiega pomyślnie, ale niestety nie udaje się go uruchomić.

Sformatowałem kartę SD w komputerze i włożyłem ją do TSI, ale wygląda na to że TSI w ogole jej nie tyka (powinien ją sformatować i wstać na ustawieniach fabrycznych, ale tak się nie dzieje) - nie jest ona tez widoczna w TSIBuilderze po włożeniu do gniazda SD komputera (ale system Windows ja widzi).

Zwarcie ckm + dtm nic nie daje (TSI ciągle się restartuje).

Jedyne co działa to podłączenie usb->rs (satel) - wybranie aktualizacji OS w TSIBuilderze i przeprowadzenie procesu aktualizacji.

Patentu z aktualizacją certyfikatu i zmianą daty (kiedyś po aktualizacji był problem z jego ważnością) tez próbowałem.

Raz po zaktualizowaniu integry wyświetlił mi się komunikat:
    INT-TSI - Niekończące się restarty po aktualizacji, niewidoczna karta SD w TSIBuilderzeint-tsi ak...izacja.jpg (132.72 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    ale później już ciągle:
    https://youtu.be/JkZ_hpLxdoE

Macie jakiś pomysł?
  • REKLAMA
  • #2 19905183
    deivs3
    Poziom 10  
    Mam dokładnie to samo. INT-TSI to straszny bubel i mam nadzieje, że Satel wypuści jakiś zamiennik. Też czekam na rozwiązanie problemu z wypiętym ekranem z systemu ;)
  • REKLAMA
  • #3 19963011
    leszekszpunar
    Poziom 3  
    Miałem chwilę żeby się pobawić z tym problemem i na razie brak efektów.

Sformatowałem kartę używając systemu plików exFAT - następnie po kilku restartach TSI wykrył kartę i pokazał komunikat z prośbą o synchronizację karty w TSIBuilderze. Po wyciągnięciu karty pojawiła się konsola i wczytał się recovery mode.

Wgrałem projekt na kartę i włożyłem do TSI. TSI wyświetlił komunikat o restarcie manipulatora z przyciskiem do zaakceptowania.

Niestety efekt pozostał i manipulator ciągle się restartuje.

TSI:
    STM v1.02 2016-06-08 (chyba najnowszy)
    OS v7.4.2889/I_TSI v0.10

Centralka: 1.20 PL, 2021-09-01
  • #4 19963042
    deivs3
    Poziom 10  
    Wgraj oficjalną wersję TSI buildera że strony satela bo 1.6 ma problem z tymi numerkami.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 19963063
    leszekszpunar
    Poziom 3  
    Posiadam oficjalną wersję pobraną ze strony satela.

TSIBuilder 1.5 2021-05-27 (język angielski).

Spróbuję ją przeinstalować.

EDIT: Faktycznie na stronie satela jest inna wersja (1.5 b.2021-04-22 ale wydaje mi się że nie pobierałem z innego źródła niż satel).
  • REKLAMA
  • #6 19963078
    deivs3
    Poziom 10  
    Pamiętaj aby odinstalować program TSI Builder oraz usunąć folder programu TSI Builder z
    katalogu C:\Użytkownicy\Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\Satel, a następnie ponownie
    zainstalować program i wykonać aktualizację manipulatora oficjalną wersję firmware.
  • #7 19963090
    leszekszpunar
    Poziom 3  
    Tak zrobiłem, jednak po uruchomieniu mówi że dostępna jest aktualizacja - jeżeli zaktualizuję do po restarcie jest wersji którą posiadałem wcześniej.

Spróbuję jeszcze raz usunąć wszystkie katalogi związane z TSI Builderem i zainstalować wersję bez aktualizacji - i wtedy przeprowadzić proces wgrywania szablonu na kartę oraz zaktualizuję OS.
  • #8 19971495
    weryfany
    Poziom 27  
    Ocena: 146
    Wysłać na serwis do Satela z opisem usterki.
    Szkoda czasu w podchody.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problem z urządzeniem INT-TSI, które po aktualizacji wpada w pętlę restartów. Pomimo pomyślnego wgrania oprogramowania, urządzenie nie uruchamia się poprawnie. Karta SD, która powinna być sformatowana przez TSI, nie jest rozpoznawana przez TSIBuilder, mimo że system Windows ją widzi. Użytkownicy sugerują różne metody, takie jak formatowanie karty w systemie exFAT, reinstalacja TSIBuildera oraz usunięcie folderów związanych z programem. W końcu, niektórzy zalecają wysłanie urządzenia do serwisu Satela, gdyż dalsze próby naprawy nie przynoszą efektów.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA