logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Procesor sie grzeje, i dziala tylko w jednej pozycji :)

Freeman_85 05 Lis 2005 16:46 1364 5
REKLAMA
  • #1 1957765
    Freeman_85
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam. Mam taki problem: wyciągałem dysk ale przeszkadzał mi radiator więc go zdjołem na chwile, wyciągnołem dysk i spowrotem założyłem radiator. Gdy uruchomiłem kompa włączył się normalnie doszedł do windowsa i po zaladowaniu sie okienek wyskoczyl niebieski ekran krytycznego bledu no i reset. Zalaczam po raz kolejny, startuje do postu i sie wylacza. Az w koncu zaczol sie wylaczac od razu po wlaczeniu. Potem doszedlem do tego ze gdy obudowe poloze poziomo to sie uruchamia normalnie ale strasznie sie nagrzewa procek i sie wylacza. Gdy tylko przewroce normalnie pionowo to sie wylacza :| . Podejrzewam albo uszkodzenie plyty glownej albo zasilacza. Czy jest mozliwe ze zasilacz daje za duze napiecie i procek sie grzeje? Narazie nie mam innego zasilacza atx zeby sprawdzic wiec czekam na wasze pomysły. Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1957790
    Artee18
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Proponuje wyciągnąć i powtórnie zamontować procka i radiator jeśli nie pomoże użyj pasty termo bo może od tego wyciągnięcia zanieczyściłeś radiator
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1957863
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1105
    Jaki procek? Sprawdź czy nie ukruszony.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1957899
    elektryk
    Poziom 42  
    Ocena: 240
    Sprawdź czy wiatrak się kręci w obu położeniach, pozatym zamocowanie radiatora też jest dość ważne.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1958619
    Krzychu78
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Jeśli to AMD, to zobacz czy dobrze założyłeś radiator! Z jednej strony radiator ma wycięcie i na podstawce procka jest obudowa z rączką. Czasem uda się założyć o 180st radiator i sie nie odpali komp!
REKLAMA