logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić nagrywarkę LG GSA-4167B 16xDVD za 185 zł?

piotrek power 05 Lis 2005 20:22 1506 2
REKLAMA
  • #1 1958425
    piotrek power
    Poziom 27  
    Ocena: 195
    Witam wszystkich.

Temat, był sporo razy poruszany, ale co do modelu: LG GSA-4167B nie znalazłem wypowiedzi na forum.

Już za kilka dni, będę zamawiał na Allegro nagrywarkę, napewno będzie to nowa nagrywarka, ale jaka to do końca nie jestem przekonany.

Zastanawiam się nad zakupem nagrywarki:
    LG GSA-4167B 16xDVD(+-)8xDVD+RW 8xDL - za 185 zł

LiteOna raczej bym nie kupywał, z tego powodu że miałem ogromne problemy z zwykłą nagrywarką tej firmy był to model: Lite-On SOHR-5238S, i 6 razy byłem z tymi nagrywarkami w serwisie, za każdym razem wymieniali na nową po 1-miesiącu czekania, działął przeważnie 2-3mc-e a potem nie chciała nagryać płyty nie mogła utrzymać obrotów, i były ogromne problemy z odczytem płyt. Wreście wywaliłem tę nagrywarkę i kupiłem starszy model (nowy) LG 32x10x40x i chodzi fantastycznie już 6mc-y, zero problemów. I teraz przyszła wymania na Napęd DVD, i moment wyboru. LG czy może coś innego, za pomoc i opinie z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 2079126
    czarutek
    Poziom 34  
    Ocena: 86
    Proponuję przejść tu:
    www.elektroda.pl/rtvforum/topic392345.html
  • #3 2079154
    kazan84
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    witam, ja jestem właścicielem w/w LG i dodam, że szczęśliwym. Co do Lite-ona to racja sypią się, ta firma kiedyś była dość dobra w stosunku do ceny ale od jakiegoś roku czy półtora ich sprzęt się po prostu sypie. Więc jedno jest pewne, bez względu na cenę Lite-on odpada kategorycznie. Co do LG to jestem z niej naprawdę zadowolony, płytki wypala dość szybko i nawet nie które x8 potrafi wypalać x12 bez uszczerbku na działaniu. LG to godna pozycja jednak zawsze warto rozważyc inne opcje, choć jedyna moim zdaniem godna uwagi poza LG to BenQ DW1640. Nie mam doświadczenia z tą firmą więc ci nie powiem jak bardzo będzie trwała ale możliwości również ma spore i w przeciwieństwie do LG obsługuje fuknkcje DISC QUALITY, tzn. jest to aplikacja znajdująca się w pakiecie NEro za pomocą której można sprawdzić dokładnie jakość wypalonej płytki. Do Benq również będzie łatwije znaleźć nowy firmware w przyszłości, jest szansa nawet, że oryginalny, w przypadku LG na oryginał chyba nie ma szans. Jeśli jednak nie potrzebna ci funckja DISC QUALITY oraz nie masz zamiaru w przyszlości grzebać w nagrywarce to jednak bym polecił LG
REKLAMA