logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór niedrogiej i trwałej nagrywarki DVD do sporadycznego użytku

DoctorX 09 Gru 2005 06:45 1155 6
REKLAMA
  • #1 2067187
    DoctorX
    Poziom 23  
    Ocena: 31
    Witam,nie siedzę ostatnio w temacie nagrywania,a tym bardziej DVD.Moje pytanie dotyczy niedrogiej,ale w miare dobrej nagrywarki DVD,nie wiem czym się kierować i na co mam zwrócić uwagę.Nagrywam sporadycznie,ale chciałbym żeby wystarczyła mi na około 2 lata.
  • REKLAMA
  • #2 2067685
    Krook
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Wcześniej byłe zwolennikiem LiteOn ale ostatnio zeszły na psy więc polecam LG-GSA4165B (w sklepie w którym kupuję takie rzeczy stoi za 184zł) Bardzo dobry sprzęt, a nawet jeśli się zepsuje to nie ma żadnych problemów z serwisem. Chociaż nie sądzę żeby miała szansę się zepsuć.
  • REKLAMA
  • #3 2067777
    dyduś
    Poziom 20  
    Ocena: 11
    oj. mój przedmówca się bardzo myli , z naprawianych przezemnie napędów DVD właśnie najgorsze to....LG PALĄ sie sterowniki silnika i bardzo kiepskie lasery/ montowane też w SAMSUNGACH/
  • REKLAMA
  • #4 2067855
    Krook
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    dyduś więc co polecasz ?? Wśród moich znajomych prawie wszyscy którzy kupili LiteOn 1673 lub 1693 bardzo szybko się ich pozbyli i przeszli na LG. Znajomy ma video studio nagrywa imprezy używa tylko LG i jest bardzo zadowolony. Pytałem czego nie kupuje lepszego sprzętu, to powiedział że woli kupować od czasu do czasu nowe bo to się szybko rozwija a te LG które ma wystarczają spokojnie.
  • #5 2067950
    DoctorX
    Poziom 23  
    Dzieki,w takim razie może ktos podpowie na jaki czas daje LG gwarancję a na ile LiteOn? ew.jakiś konkretny sprawdzony model poproszę...dzięki.
  • REKLAMA
  • #6 2068401
    coglin
    Poziom 11  
    BENQ 1640 8-)

ew. LG-GSA4165B
  • #7 2083664
    DoctorX
    Poziom 23  
    oki już kupiłem Sony coś tam,na razie jest w fazie testów...dzięki za zainteresowanie.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy wyboru niedrogiej i trwałej nagrywarki DVD do sporadycznego użytku na około 2 lata. Wskazano modele LG-GSA4165B oraz BENQ 1640 jako dobre i stosunkowo trwałe opcje. Pojawiły się jednak opinie krytyczne wobec LG, zwłaszcza dotyczące awaryjności sterowników silnika i laserów, które są również montowane w napędach Samsunga. LiteOn, wcześniej polecany, jest obecnie oceniany jako mniej niezawodny, co skłania użytkowników do wyboru LG lub innych marek. Użytkownicy preferują kupowanie tańszych modeli i ewentualną wymianę co kilka lat ze względu na szybki rozwój technologii. Pojawiła się także informacja o zakupie nagrywarki Sony, która jest w fazie testów. Poruszono także kwestie gwarancji, jednak bez jednoznacznej odpowiedzi na temat długości gwarancji dla LG i LiteOn.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA