Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zgemma H11S vs USTYM 4K Pro - Problem z wyborem

markkuzniak 27 Feb 2022 17:06 7893 8
    markkuzniak
    Level 5  
    Witam serdecznie,
    Potrzebuję zakupić tuner z OSCAM I szukam urządzenia które zastąpi wysłużonego 10 letniego BSKA

Na ten moment nie skupiam się na 2 głowicach - gdyż i tak tego nie wykorzystywałem w poprzednim sprzęcie.

Pytanie jaki teraz będzie najlepszy wybór do 500 zł ? Zależy mi aby obraz działał płynnie w 4k i szybko przełączał kanały oraz się nie zawieszał.

Kompletnie nie korzystam z aplikacji różnego typu gdyż do smart mam xiaomi mi box s zatem tutaj głównie tylko tv

Poradźcie mi na co zwrócić uwagę czy na ilość ram czy flash czy procesor... A może jakiś inny model jest wart uwagi ?

Z góry dziękuje za każdą odpowiedź.
    markkuzniak
    Level 5  
    Spartan33 wrote:
    Jeśli nie zależy Ci na dekoderze z wejściem na moduł CI, to śmiało możesz brać Ustyma 4k.

Właśnie nie zależy mi na tym module.

Pytanie teraz czy ustym czy h11 , a może jest coś jeszcze lepszego co będzie miał jeszcze lepsze parametry ?

zastanawiam się jeszcze czy ten ustym z 1 czy twin z dwoma głowicami... niby różnica w cenie jest ale może warto dopłacić..
    tomaszlonski
    Level 30  
    Jak już to tylko Ustym Uclan 4K PRO, nic w tej cenie nie będzie miało lepszych parametrów bo to sprzęt z niskiej półki cenowej w swojej klasie, oczywiście pomijamy badziewne boxy bez enigma2 bo to nie długo przestanie działać z cccam czy oscam a jak widzę na tym Ci zależy.
    Obydwa tunery to prawie identyczne rozwiązania , działanie zależne tylko i wyłącznie od zainstalowanego softu. Na korzyść Ustyma to większa ilość portów USB + system własny system Denys OS + możliwość multiboota na kilka dodatkowych systemów na karcie SD.
    Obiecanki ze strony Zgemmy na działający Android to tylko bajki, więcej problemów niż korzyści, działać działa ale nie tak jak systemy na Androidzie.

Porównywalny masz Octagon SF8008 , praktycznie to samo co Ustym.

Jeśli zależy Ci na dysku w tunerze to najtaniej aktualnie kupisz Zgemma h7s , ewentualnie jak trafisz na ciężko dostępną to używki albo nowe w dobrej cenie Zgemma H9 Twin.
    markkuzniak
    Level 5  
    Rozumiem zatem że USTYM 4K Pro jest dobrym wyborem jeśli chodzi o urządzenie z jedną głowicą.

Pytanie czy jeśli chciałbym dołożyć do dwóch głowic to bezpośrednio również iść w ustym twim czy tutaj już się pojawiają inne modele?
    tomaszlonski
    Level 30  
    Opisywałem ogólnie Ustyma, wystarczy że kupisz wersję Twin.

Tylko nie zapomnij jak kupisz zaktualizować recovery, starsze wersje nie działają z nowymi softami.
    kiko80
    Level 27  
    Wybór tunerka musisz uwarunkować supportem softu zobacz czy twój ulubiony soft wspiera dekoder który chcesz wybrać.
    LeDy
    Level 43  
    kiko80 wrote:
    Wybór tunerka musisz uwarunkować supportem softu zobacz czy twój ulubiony soft wspiera dekoder który chcesz wybrać.

Jaki ulubiony soft? Ustymy mają bardzo dobre wsparcie.
    tomaszlonski
    Level 30  
    W porównaniu do BSKA na pewno o wiele lepsze i nowsze. Pewnie był na PLI bo to najdłużej aktualizowany i z poprawkami stary system.