logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak pobrać soft mdawidm dla Nokia 3310 pod box Tornado?

Gogi123 07 Lis 2005 08:08 1892 5
REKLAMA
  • #1 1961718
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    Mam tornado i sciagnalem sobie soft z simplegsm ale plik ma rozszerzenie fls i wydaje mi sie ze do tornado byc nie moze tylko do Dejana. Soft by mdawidm mozna to skas pobrac pod boxa??
  • REKLAMA
  • #2 1961965
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Jest taka opcja w tornado jak convert files i tym można przerobić plik aby pasował pod tornado, nie robiłem nigdy czegoś takiego więc więcej Ci nie podpowiem ale wiem że taka możliwość jest więc napisałem o niej.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 1962892
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Oczywiscie ze mozna. Uruchamiasz ufs_dctx, laczysz sie z boxem, przechodzisz na zakldke DCT3 i wybierasz plik Convert Files. Jak zapyta sie ciebie o adresy to klikasz ok [nic nie zmieniaj!!!]. Klikasz ok do pierwszego i do drugiego adresu bez zmian. Potem wskazujesz plik fls. On konwertuja a jak skonczy to zapyta sie gdzie zapisac plik *.pmm. Wskazujesz jakies miejsce [C:\Wintesla.......] Potem wgrywasz plik pmm jako mcu i wszystko pieknie smiga :-)

pzdr.
  • REKLAMA
  • #4 1963248
    Gogi123
    Poziom 24  
    bbxb napisał:
    Oczywiscie ze mozna. Uruchamiasz ufs_dctx, laczysz sie z boxem, przechodzisz na zakldke DCT3 i wybierasz plik Convert Files. Jak zapyta sie ciebie o adresy to klikasz ok [nic nie zmieniaj!!!]. Klikasz ok do pierwszego i do drugiego adresu bez zmian. Potem wskazujesz plik fls. On konwertuja a jak skonczy to zapyta sie gdzie zapisac plik *.pmm. Wskazujesz jakies miejsce [C:\Wintesla.......] Potem wgrywasz plik pmm jako mcu i wszystko pieknie smiga :-)

pzdr.
    Odpalilem tornado kilkam convercje, odrazu chce plik to wskazuje plik *.fls , pytanie o adres jest tylko raz wiec klikam ok. Zapisuje wgrywam tylko MCU liczenie sum itp i telefon martwy:( Powgraniu oryginalnego softu smiga:) Cos nie tak
  • REKLAMA
  • #5 1963469
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Wgral mcu bez probolemu? Jak wgrywasz oryginalny soft? Do tego pmm jako mcu musi byc sciazka cos takiego C:wintesla...

Dodano po 11 [minuty]:

1. Uruchamiasz UFS_DCTx.
    2. Łączysz się z boxem.
    3. Klikasz na zakładkę DCT3
    4. Wybierasz model Nokia 3310 [NHM-5]
    5. Klikasz Convert Files.
    6. Wskazujesz mu plik *.fls [tam na dole wybierasz zeby widzial wszystkie pliki *.*]
    7. Pyta Cię o adres [Start Adres powinien być ustawiony na: 00200000] nic nie zmieniasz klikasz Ok.
    8. Zapisujesz plik *.pmm w folderze C:\WinTesla\Nhm-5

Wgrywanie:
    1. Wybierasz model Nokia 3310
    2. Rezzta opcji domyslna taka jaka jest.
    3. Wskazujesz w miejsce gdzie pisze MCU ten plik *.pmm
    4. Naciskasz Flash [tam na samej gorze].

Musi działać. A moze soft jest cos nie tego?? Gdzies tu jest temat Soft MdawidM za FREE poszukaj i pobierz soft stad.

pisz co sie bedzie dzialo :-)

POZDRAWIAM.
  • #6 1968544
    Gogi123
    Poziom 24  
    1 raz mi sie udalo potem chcialem 2 raz wgrac w ten sam sposob i nie moge:( 2 dzien sie mecze i nic.

Jeden soft to mdawidm v26po wgraniu jest ok tylko nie moge zablokowac klawiatury-blokada nie dziala.

Drugi soft to mdawidm 2.11 trzeba w nim wgrac soft i virgin eeprom. Robilem adres eeprom i jako 00200000 jak rowniez 003d0000, dogrywalem to jako MCU oraz jako PMM i w zaden sposob sobie nie radze:( Probowalem tez po czyszczeniu FLASH i tez nic. Jak wgram 2.11 to mam caly czas zablokowane klawisze odblokowac nie moge. Wgrywajac orginal nokia smiga az milo:)

Niewiem dlaczego tak mam, ale soft Electro i maciejka wcale nie wstaja:(

Zalaczylem plik oryginalnego softu. moze ktos to sprawdzi na 3310 pod tornado u siebie i powie czy chodzi albo zamiesci modyfikowane pliki??

Rozmawialem z MdawidM i mowi ze resety Mbusem trzeba robic:idea:

Prosze o pomoc bo juz jestem bliski kupna Dejana dodatkowo:(

Acha i te softy uwalaja mi IMEI musze odbudowywac
    Załączniki:
    • 3310mdawidm260.zip (1.08 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 3310_by_mdawidm_v2.11_102.zip (1.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA