logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3310 – zmiana oprogramowania tuningowanego przez Tornado UFS-3 – instrukcja

wesol1818 26 Lis 2006 18:24 1805 9
REKLAMA
  • #1 3266140
    wesol1818
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam!
    Kupiłe sobie Tornado ufs-3 i chciąłbym za pomoca tego sprzetu zmienic soft na jakisc tuningowany. Prosze kolegów o pomoc i wyjasnienie w jaki sposob mam zmienic ten soft. Moze mi ktos podeslac jakis fainy soofcik do tego teleofnu?

Prosze o pomooc

PS. Nie działa mi szukanie w elektrodzie(nie wiem co sie dzieje)
  • REKLAMA
  • #2 3266502
    Leono
    Poziom 18  
    Ocena: 4
    wyjasniam: nie ma softow tuningowanych dla dct4 wd2 i bb5, sa tylko pod starego typu nokie z wyswietlaczami mono dct3. a tutorial wgrywania softow przez tornado znajdziesz na kazdym lepszym forum o fonach.
  • REKLAMA
  • #3 3266515
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    Otwórz żądany plik (modyfikowany *.fls) w Nokia Flasher Rollis, kliknij na Special=>Copy binary to PPM, uaktywnią się przyciski Save MCU i Save PPM. Przyciśnij każdy i zapisz żądane pliki nazywając je odpowiednio jak wymaga wintesla. Po tym zabiegu powinieneś sobie poradzić :)
  • #4 3266746
    wesol1818
    Poziom 14  
    nie wiem nadal jak to zrobic:(;(
  • REKLAMA
  • #5 3267089
    Leono
    Poziom 18  
    bo ci sie tylka nie chce ruszyc zeby poszukac tutoriala gdzie najprosciej w swiecie jest to opisane! mam tego tutoriala na dysku ale jak ci go podam na tacy to nigdy sobie nie poradzisz. naucz sie szukac. czasami drastyczne rozwiazania sa najskuteczniejsze.
  • REKLAMA
  • #6 3267146
    martinez2014
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    Pojawiła się nowa wersja softu do 3310 za FREE. Wiecej w downloadzie :) masz tutaj kilka softow do wybrania... opisy jak wgrac softy krok po kroku itp. http://www.mdawidm.infonokia.pl/?dzial=download&art=softy Pozdrawiam!!!

Dodano po 1 [minuty]:

ps. panowie trzeba sobie pomagać... Troche kultury i uczynnosci. Pozdro!
  • #7 3267163
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    JareckiP napisał:
    Otwórz żądany plik (modyfikowany *.fls) w Nokia Flasher Rollis, kliknij na Special=>Copy binary to PPM, uaktywnią się przyciski Save MCU i Save PPM. Przyciśnij każdy i zapisz żądane pliki nazywając je odpowiednio jak wymaga wintesla. Po tym zabiegu powinieneś sobie poradzić :)

Co jest niejasne?
  • #8 3267231
    soundman
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    To co tam jest napisane to moze jest jasne ale to mcu i ppm trzeba jeszcze wrzucic do telefonu tym tornadem i chyba tego autor tematu nie potrafi.
  • #9 3270674
    wesol1818
    Poziom 14  
    dzieki wszystkim za pomoc
    znalazłem na elece krok po kroku jak to zrobic
    BYŁA TO MOJA PIERWSZA ZABAWA Z TORNADEM:)

ALE SIE UDAŁO jeszcze raz wszystkim dziekuje
  • #10 3270757
    rybol
    Poziom 21  
    z tego co wiem to powstala tez pewna "delikatna" modyfikacja softu do 3510i.. a to dct-4 :)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zmiany oprogramowania w telefonie Nokia 3310 przy użyciu programatora Tornado UFS-3. Wyjaśniono, że nie istnieją tuningowane softy dla modeli z platformami DCT4, WD2 i BB5, a jedynie dla starszych Nokii z wyświetlaczami mono (DCT3). Instrukcje wgrywania oprogramowania przez Tornado można znaleźć na forach tematycznych. Proces obejmuje edycję plików *.fls w programie Nokia Flasher Rollis, kopiowanie binariów do PPM oraz zapisywanie plików MCU i PPM, które następnie należy wgrać do telefonu za pomocą Tornado. Użytkownikowi polecono samodzielne poszukiwanie tutoriali, a także udostępniono link do strony z darmowymi softami i instrukcjami krok po kroku. W dyskusji pojawiła się także wzmianka o modyfikacji softu do modelu 3510i, który jest oparty na DCT4. Ostatecznie autor potwierdził sukces w samodzielnym wgraniu zmodyfikowanego oprogramowania po znalezieniu odpowiedniego poradnika.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA