Nie nie, nie o to chodzi. Ja doskonale wszystko wiem, oglądałem ten film, jak i wiele innych. Myk polega na tym, że ja to chcę wykonać poprzez system Windows, tz. Conajmniej na komputerze B. I po prostu nie wiem, jak skonfigurować BBS pod Windowsem, bo mimo wszystko chciałbym zachować tam ten system.
Tak jeszcze dokładniej, to szukam oprogramowania, które zadziała z moim modemem w laptopie pod Windows 7. Przetestowałem pare programów, ale żaden z nich nie chciał współpracować. Pod Windowsem 95 korzystam z programu Telix, który spisuje się raczej dobrze.
Dodano po 53 [minuty]:
Dobra, to udało mi się ogarnąć. Mam tylko jednak problem z Telixem. Staje na "Initializing modem" i tak wisi. Czy do modemu na ISA są potrzebne sterowniki pod DOS?
Modem istnieje na COM4 w Windowsie 95.
Dodano po 11 [godziny] 37 [minuty]:
Użyłem putty do połączenia pod Windows 7, modem po komendzie AT zgłasza "OK", po komendzie ATA, jest napisane "NO CARRIER", na linii jest napięcie 9V. Na czerwonym kablu jest +, na zielonym -, testowałem też odwrotnie ale nie działa. Po stronie Windows 95 natomiast często zgłasza komunikaty pokroju:
Słychać pracę przekaźnika w modemie, jednak z głośnika jest cisza.
Naprawdę już kończą mi się pomysły, testowałem różne prędkości i nic nie działa.
Dostaje jeszcze takie komunikaty na Windows 95, natomiast terminal pod Windows 7 zgłasza tylko NO CARRIER.
Naprawdę proszę o pomoc