logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych

trofek1234 19 Mar 2022 00:34 1716 6
  • #1 19938068
    trofek1234
    Poziom 2  
    Witam.

Przekopałem już pół Internetu i nadal nie mam nic, dlatego jesteście moją ostatnią deską ratunku.

Kobieta z którą mieszkam, ma manie kontrolowania drugiej osoby. Cierpię na tym ja i nasze dziecko.
    Dodam, że pojęcie o komputerach ma dobre, ale nie zrobila tego sama. Ma kolege, który jest komputerowcem lub jak kto woli informatykiem i bawi się w naprawy telefonów.

Zainstalowali mi coś w telefonie. Nie wiem czy to root, czy może jakaś aplikacja, ale wie o mnie wszystko.
    Gdzie byłem, z kim pisałem, kto dzwonił i jakie strony odwiedzałem. Zna wszystkie moje hasła, chodz, teraz mam juz blokade na telefon.

W telefonie mam mnóstwo jakiś powielających swoje nazwy aplikacji z różnorodnymi dostępami, które są na stałe zablokowane, nie moge zmienić ich dostępności.
    Ponadto dostaję mnóstwo powiadomień, a baterie mi zjada 3 razy szybciej niż wcześniej. Co chwile pokazuje się mini ikonka chmurki w górnym pasku na pulpicie i znika, choć z pogody nie korzystam, a lokalizacje wyłączam.
    W smsach ze stron często przychodzą mi jakieś dziwne znaki, slaczki.

Przesyłam przykładowe Screeny.

Dodam, że mam telefon Samsung M31 z Android 11 jakas Wersja One Ul Core. Fabrycznie był inny, musieli mi go zmienić.
    Młody ma Samsunga Galaxy Xcover4.

Byłem w serwisie Samsunga, gosc podlaczyl tel pod kabel i stwierdzil ze Roota nie ma. Ale te aplikacje rzeczywiście wydawały mu sie dziwne, po czym powiedział, ze nie ma teraz czasu i nie wie co to jest, ale jak chcę to może mi wgrać nowego Androida za 100 PLN.

JA musze wiedzieć, jak oni to robią i czym! Help Me!
    W razie pytań podeśle potrzebne screeny i odpowiem na wszelkie pytania.

Poki co w zalaczniku screen pokazujacy ile mam roznych aplikacji z dostepami APLIKACJE mogące STEROWAĆ WIFI oraz aplikacje z uprawnieniem do dostepu do LOKALIZACJI. Tych ustawień nie mogę zmienić !!! Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych Inwazja prywatności na Androidzie - nieautoryzowany dostęp, kontrola rozmów, lokalizacji i danych
  • #2 19938085
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 19938161
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Program smart switch, zgraj całą kopię telefonu, następnie przywróć w telefonie ustawienia fabryczne i co ważne do google i sklepu play zaloguj się nowym kontem.
    Większość rzeczy o których piszesz można widzieć przez dostęp do Twojego konta google.
  • #4 19938339
    trofek1234
    Poziom 2  
    SzukamRoutera napisał:
    Zgraj sobie wszystkie ważne pliki (zdjęcia, filmy), podłącz telefon do komputera, usuń wszystko i zainstaluj system na czysto.

oraz
    tino2003 napisał:
    Program smart switch, zgraj całą kopię telefonu, następnie przywróć w telefonie ustawienia fabryczne i co ważne do google i sklepu play zaloguj się nowym kontem.
    Większość rzeczy o których piszesz można widzieć przez dostęp do Twojego konta google.

Szanowni forumowicze.
    Dziękuję za odzew, na wstępie zaznaczę, że nie rozchodzi mi się o pozbycie zaistniałej sytuacji tu i teraz.. Wiem jak sobie z tym poradzić - wyczyścić telefon, zainstalować najnowszego Androida w serwisie, a nie z ustawień fabrycznych bądź trybu 'download', bo w tych przypadkach ponownie zainstaluje się wgrana przez nich wersja Androida umożliwiająca, albo- moze tez nazwijmy słowem "kompatybilna", z tym oprogramowaniem, którym umozliwia jej nadzorowanie mnie i mlodego. Jest tez inne rozwiązanie - kupiłbym jakiegos chinskiego smartfona niewspółpracującego z kontem google i na 99% było by po sprawie. Bynajmniej na jakiś czas ;)

Powiem , że jakiś miesiąc temu kupiłem nowego Samsunga S10. No i wszystko było dobrze przez 1 dzien.
    W nocy wykradła moj telefon jak spałem, pojechała do gościa, wgrali mi innego androida i cala historia rozpoczęła sie od nowa. Czyli zjadanie baterii, powiadomienia zewsząd, nowe powielone aplikacje bez mozliwosci administrowania nimi..
    Wkur*iłem się, sprzedałem ten telefon i wróciłem do tego poprzedniego - Samsung M31. Bo jest duzo bardziej wytrzymały i bateria 6000ah.

Ja chce po prostu wiedzieć co takiego oni zrobili, czy to jest jakaś aplikacja dostępna w sklepie Google Play czy to jest umiejętnie zrootowany telefon z przypisanym moim Androidem i kontem Google do wyświetlania w jej smartfonie.
  • #5 19938391
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 19938398
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    trofek1234 napisał:
    W nocy wykradła moj telefon jak spałem, pojechała do gościa, wgrali mi innego androida i cala historia rozpoczęła sie od nowa.

Pozostawiasz telefon bez hasła czy jak bo coś mi tu nie pasuje?

Są programy typu spyphone, ale to płatne sporo i na bank czegoś takiego nikt Ci nie instaluje.
  • #7 19938401
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nieautoryzowanym dostępem do swojego telefonu z systemem Android, który został zainfekowany przez aplikacje umożliwiające kontrolę lokalizacji, rozmów i danych osobowych. Zauważa, że jego partnerka, wspierana przez informatyka, zainstalowała oprogramowanie, które monitoruje jego aktywność. Użytkownik rozważa różne rozwiązania, w tym przywrócenie ustawień fabrycznych, instalację czystego systemu Android oraz zakup nowego telefonu, który nie współpracuje z kontem Google. Forumowicze sugerują wykonanie kopii zapasowej danych, przywrócenie ustawień fabrycznych oraz sprawdzenie, czy telefon ma roota, co może wskazywać na zainstalowane oprogramowanie szpiegowskie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA