logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana wtryskiwaczy w ciągniku Claas Ares 556Rz 2005r. - brak zapłonu po wymianie

Gerthim 21 Mar 2022 07:55 2241 0
REKLAMA
  • #1 19944297
    Gerthim
    Poziom 1  
    Witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc. Od niedawna posiadam ciągnik Claas Ares 556Rz 2005r . Ciągnik pracowal i odpalał normalnie aż do momentu wymiany wtryskiwaczy na nowe (wtryski stanadyne ), po wymianie wtryskow i oczywiście filtrów paliwa ciągnik nie chce odpalić kręci ale nie zapala. Układ został odpowietrzony pompa podaje paliwo na wtryski. Z wydechu podczas próby odpalania wydostaje się delikatny dym. Próbowałem odpalić go z plaka ale to nic nie daje przepali plaka i zaraz gaśnie . Dodam że pompa wtryskowa to zwykła pompa rotacyjna sterowana elektronicznie. Sprawdziłem wszystkie czujnik wału,powietrza ,gazu,oleju napędowego, temperatury wody. Świeca żarowa grzeje napewno . Sprawdziłem też jakie napięcie idzie od sterownika ECU silnika do regulatora elektromagnetycznego dawki paliwa i na jednym pinie jest tylko 8.8v podpiąłem żarówkę 20w i się nie zapala. Już do tego nie mam siły. Wyciągałem też wtryski i podpinałem bezpośrednio do pompy na zewnątrz żeby zobaczyć czy wgl wtryski przepuszczają paliwo i robią mgle, wszytoie wtryski przepuszczają i robią mgiełkę .Proszę o pomoc i z góry dziękuję
  • REKLAMA
REKLAMA