logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T630 - błąd 003612 przy flashowaniu ARM Semc_tool'em

Freexco 07 Lis 2005 14:51 1356 7
REKLAMA
  • #1 1962518
    Freexco
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    T630 - fleshuje Semc_toolem, AVR ładuje sie i jest OK, natomiast przy 1% ARM wyskakuje błąd

Connect to phone
    Check if RSA is active
    Bypass boot authority
    Initialize boot
    Load data for flash
    Upload ARM: "T630_R7A011_ARM_Standard.arm"
    ERROR: 003612

Próbowałem z dwoma wersjami softu, dwoma wersjami Semc_toola i nic , przy ARM cały czas błąd. Na tym kabelku robiłem inne SE wiec jest OK ale to drugi t630 który pada przy sofcie.. tym razem przynajmniej sie jeszcze komunikuje. Ma ktos sprawdzony T630_R7A011_ARM? Z góry dziekuje.

Dodano po 2 [godziny] 42 [minuty]:

Help...........:|
  • REKLAMA
  • #2 1963343
    przemrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 22
    Witam spróbuj sonicsltd3 lub jeśli masz terminatora to divem. Ja czasami semtoolem nie mogę nic wgrać to Div lub sonic pomagają. Jak chcesz używać sonicsa to poczytaj posty na forum bo nie każda wersja prawidłowo fleszuje. Nie miałem żadnego T630, który by się nie poddał.
  • REKLAMA
  • #3 1963411
    lewkas
    Poziom 12  
    ja bym zaczal od wylaczenia RSA /program krzyczy, ze jest aktywne/ dalej powinno pojsc bez laski. jedynie nie badz zaskoczony jezeli po locku zabraknie zasiegu, bo jak dobrze pamietam to niektoreprogramy uwalaly R7'ki. powodzenia.

pozdr
  • REKLAMA
  • #4 1963882
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Jeżeli potem zabraknie zasięgu to wgrywasz tylko specjalny GDFS i wszytko bedzie OK. Temat z zasięgiem w T630 był już na forum w razie jakiś problemów.
  • REKLAMA
  • #5 1964409
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 1967275
    parixon
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    Przedewszystkim musisz używać div 5. W zakładce RSA najpierw bierzesz "check RSA activation status". Pokaże Ci się czy RSA jest aktywne czy nie. Jak jest aktywne to zaznaczasz "RSA remove" i "do select job". Mi ostatnio jak chciałem zdjąć RSA w t630 to wywalało niby jakiś błąd ale RSA i tak się dezaktywowało. A tak wogóle to wgraj lepiej wersje jakąś R6 bo R7 przynajmniej ta co ja ją miałem była strasznie wolna.
  • #7 1967624
    Jacck
    Poziom 26  
    Ocena: 103
    Flash od ARM jest to oddzielny układ który lubi padać. Najczęściej w taki sposób że wychodzi to na jaw dopiero przy próbie flashowania. Chociaż czasem wystarczy go przelutować.
  • #8 2267443
    Freexco
    Poziom 18  
    Ocena: 3
    Bateria na full i poszło, dzieki za zainteresowanie tematem.

Podsumowanie tematu

✨ Podczas próby flashowania Sony Ericsson T630 za pomocą Semc_toole pojawia się błąd 003612 przy wgrywaniu ARM ("T630_R7A011_ARM_Standard.arm"). Problem dotyczy najczęściej układu ARM, który może być uszkodzony lub wymaga przelutowania. Zalecane jest wyłączenie funkcji RSA w oprogramowaniu do flashowania (np. div 5), co można zrobić poprzez sprawdzenie statusu RSA i jego dezaktywację. Użytkownicy sugerują także użycie alternatywnych narzędzi do flashowania, takich jak sonicsltd3 lub divem, gdy Semc_tool zawodzi. Po wyłączeniu RSA i flashowaniu może wystąpić utrata zasięgu, którą można naprawić poprzez wgranie specjalnego pliku GDFS. Wersje oprogramowania R6 są polecane jako bardziej stabilne i szybsze niż R7. Ostatecznie problem może wynikać z uszkodzenia fizycznego układu ARM, co ujawnia się dopiero podczas próby flashowania. W jednym przypadku problem rozwiązało naładowanie baterii do pełna.
REKLAMA