logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ERROR 003612 w SE T630 - jak przywrócić do życia?

TomLib 21 Lis 2005 13:56 2848 7
REKLAMA
  • #1 2011495
    TomLib
    Poziom 19  
    Ocena: 119
    Witam,
    dostałem SE T630 do wgrania polaka. Plik AVR wszedl bez problemu ale przy próbie wgrania AMR po 1% wyskakuje ERROR 003612. Teraz telefon sie nie włącza ale komunikuje sie z telefonem. Czytałem że może to byc spowodowane uszkodzeniem układu do którego trafia AMR. Niestety nie mam sprzętu i wystarczających umiejętności aby to naprawić. Więc chciałbym go tylko powrócic do stanu działania. Jak i czy wogóle moge to zrobić korzystając z progsów "za free". TO wszystko robilem na SEMC 2.2 i 3.3. Proszę o wskazówki i z góry dzięki

Pozdr
    tomlib(_at_)wp.pl
  • REKLAMA
  • #2 2011612
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    sproboj moze Sonic'iem ;) przeczytaj wyzej temat o "Simlock Sony Ericsson"
  • REKLAMA
  • #3 2012855
    TomLib
    Poziom 19  
    Ocena: 119
    tel ożywiony! Ale jestem happy! Dobrze że przed zaczęciem wszystkiego zczytalem z menu jaka jest wersja softu. Teraz starczyło przywrócić SEMCem AVR z oryginalną wersją. Tel oddaje nie spolszczony!

TEMAT ZAMYKAM chyba że znajdzie ktoś sposób na rozwiązanie ERRORu 003612
  • #4 2014450
    fantomas
    Poziom 25  
    Ocena: 6
    Witam

Jestem nowy na forum ale nie żółtodziobem w telefonach
    jeśli chodzi o T630 i zmianę langa to nawet w wersji R7A011 wystarczy stary poczciwy DIV (nawet kraczony) najpierw RSA potem AVR i śmiga z PL

pozdro for all fantomas
  • REKLAMA
  • #5 2015694
    saiblling
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    @TomLib ja mialem podobnie z T630. Semcem pod winXp avr ok, arm 1%-error jak wyzej. Na win 98 poszlo bez problemu poczciwym terminatorem. Aha, zanizylem wersje softu wiec przezornie wgralem gdfs radio fix. I smiga!
  • #6 2018278
    MILO
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 16
    kraczone sonicsy i semctoole mialy buga i nie szlo flaszowac modemu (arm)
  • REKLAMA
  • #7 2020902
    ptasznikos
    Poziom 18  
    Ocena: 6
    Z resztą na divach tez nie szło flashowanie modemu w t630 r7 :/ Przynajmniej u mnie.
  • #8 2031817
    saiblling
    Poziom 19  
    Ocena: 3
    Nie napisalem ze ww blad wyskakiwal tylko przy wgrywaniu wersji R7A011 i tylko pod Xp. Divem pod win98 no problem tylko tel trup. Ta wersja R7 jest jakas trefna. Lepiej zanizyc soft, a jak wsiaknie zasieg wgrac radio fix

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy błędu ERROR 003612 pojawiającego się podczas próby wgrania pliku AMR do telefonu Sony Ericsson T630, co powoduje, że telefon przestaje się włączać, choć nadal komunikuje się z komputerem. Przyczyną może być uszkodzenie układu odpowiedzialnego za AMR lub problemy z oprogramowaniem. Rozwiązaniem okazało się przywrócenie oryginalnego pliku AVR za pomocą narzędzia SEMC, co pozwoliło na ożywienie telefonu, choć bez spolszczenia. Użytkownicy sugerują, że wgrywanie AMR na Windows XP może powodować błąd, natomiast na Windows 98 można użyć programu Terminator do poprawnego flashowania modemu. Wersja softu R7A011 jest problematyczna i może wymagać obniżenia wersji oprogramowania oraz wgrania poprawki radio fix (GDFS). Niektóre narzędzia, takie jak Sonic czy SEMC, mogą mieć błędy uniemożliwiające flashowanie modemu (ARM). Alternatywnie, stosuje się sekwencję flashowania RSA, AVR i AMR na starszych wersjach softu, co pozwala na poprawne działanie z polskim językiem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA