logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

3510i po wymianie PA zasięg jest przez kilka minut

witux 08 Lis 2005 11:51 921 4
REKLAMA
  • #1 1964744
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 251
    telefon nie miał zasięgu, nawet na chwile nie łapało, więc zmieniłem switcha ale nic to nie dało. Wymieniłem PA (kupowana na allegro za 3,50 zł). Przez pół godziny był zasięg i potem znikł. Wymieniłem znowu PA też z tych tanich od 3310, też był przez kilka minut i znikł.

Czy na tych PA (RF 3103) tanich tak sie dzieje ??
  • REKLAMA
  • #2 1964807
    habrozaurus
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 59
    Bardzo możliwe, że to do końcówki. Musiałbyś wlutować jakąs na 100% dobrą. Na te RF, to normalnie szkoda nawet tych 3, 50 zł !
  • REKLAMA
  • #3 1964979
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Według mnie istotne jest to czy przez te kilka minut dzwoniłeś przez niego czy tylko na wyś był zasięg ??? Bo to jest różnica.Bo jeśli po wlutowaniu od razu dzwoniłes i wszystko grało to możliwe żę gdzies jest PCB uszkodzone lub gdzieś zimne luty na płycie niedaleko PA i gdy w miare jest nagrzane gra a jeśli zasięg jest tylko na wyświetlaczu a dzwonić i tak się nie da to wina PA. Takie mam zdanie.

Opisz jak to wygląda dokładnie.
  • REKLAMA
  • #4 1966539
    witux
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 251
    Po wlutowaniu PA dzwoniłem i było ok, ale po kiku właczeniach telefonu po prostu telefon włączył się ale juz zasięgu nie miał.
  • #5 1967204
    djmolo
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    Wydaje mi sie że cos nie tak z PCB lub zimniaki. Zrob tak .
    Mowisz ze jak wstawisz nową PA to zasięg bedzie znów najakiś czas. A zrób w ten sposób ze jak już zasięg się zgubi to nie podstawiaj nowej PA tylko ją podgrzej i okolice PA. Jeśli tel znów będzie miał zasięg to gdzieś nie ma przejścia.W taki sposób wykluczysz to że PA "palą się " w telefonie. Teraz to już zamieszałem ale chodzi o to że jeżeli po ponownym podgrzaniu zasięg powróci tzn że uszkodzone PCB.

Takie moje zdanie
REKLAMA