logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Stelaż podtynkowy Koło Slim i miska Rimless - niewystarczająca siła spłukiwania

galba 11 Kwi 2022 20:08 4362 4
REKLAMA
  • #1 19974831
    galba
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Witam,
    od jakiegoś czasu mam problem ze spłukiwaniem wody w toalecie. Zaczęło się od przeciekania tzn woda leciała jeszcze chwilę po pełnym spłukaniu. Pewnego dnia niestety woda leciała ciurkiem już po każdym spłukaniu.

Mam stelaż firmy Koło prawdopodobnie SLIM oraz miskę Rimeless i ten zestaw dotychczas działał bardzo dobrze.

Rozebrałem i wyczyściłem w miarę możliwości całą spłuczkę i na szczęście rozwiązało to problem przeciekania wody, ale za to powstał drugi , który nie daje mi spokoju i nie potrafię sobie z nim poradzić.

Duże spłukiwanie (mimo ustawienia na większą ilość wody) praktycznie nie potrafi spłukać paru listków papieru... zazwyczaj kręci się w kółko. Wymieniłem całą spłuczkę na nową o numerach 99235004 niestety nic nie pomogło .
    Czy jest tam jeszcze jakaś możliwość regulowania ??
    Stelaż podtynkowy Koło Slim i miska Rimless - niewystarczająca siła spłukiwania
    Działanie spłuczki https://youtu.be/6dJYMb0HcdI
    Mój problem https://youtube.com/shorts/F9aIek_hQ80

Czy ma ktoś jakiś pomysł na to?
  • REKLAMA
  • #2 20258485
    Diggintunnels
    Poziom 1  
    "Duże spłukiwanie (mimo ustawienia na większą ilość wody)"

Pomożesz jak to ustawić w tym modelu??
  • REKLAMA
  • #3 20258518
    galba
    Poziom 11  
    Diggintunnels napisał:
    "Duże spłukiwanie (mimo ustawienia na większą ilość wody)"

Pomożesz jak to ustawić w tym modelu??

Po prawej stronie masz młoteczek i trzeba go ustawić na pierwszy albo drugi poziom- któryś z tych był trybem do oszczędzania
  • REKLAMA
  • #4 20259359
    Jaca
    Poziom 32  
    Ocena: 217
    Sprawdź, czy jakiś element spłuczki nie dostał się do rury odpływowej.
  • #5 21910167
    galba
    Poziom 11  
    Po zdjęciu misy okazalo się , że miejsce gdzie wlatuje woda jest zbyt zakamienione. Do tego była zawalona "siateczka". Po wyczyszczeniu wszystko działa super
REKLAMA