logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung UE43RU7102K - cykl włączania i wyłączania, miganie diody stand-by

Tomek 8411 13 Kwi 2022 18:42 1482 6
REKLAMA
  • #1 19977403
    Tomek 8411
    Poziom 7  
    Ocena: 3
    Witam. Posiadam tv jak w temacie. Tv nie chce się włączyć. Włącza sie i wyłącza ledy się zaświecają normalnie pożniej przygasają i tak w koło dioda stand-by miga 2 razy i dalej to samo. Sprawdziłem napięcia na zasilaczu są prawidłowe, podmieniłem płyte głowna sprawdziłem ledy. Dziwna sprawa bo gdy taśmy matrycy są wpięte tv właśnie tak się zachowuje gdy wypnę choćby jedna taśmę tv działa tzn. Ledy się zaświecą i nie przygasają. Miał któryś z kolegów taki przypadek? Może ktoś mi coś podpowiedzieć? Z góry dzięki za podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 19977793
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    W tematach tv z reguły nie siedzę ale warto sprawdzić moją tezę. Miałem przypadek że monitor włączał się na kilka sekund max i wyłączał z błędem, po odpięciu tcon wszystko działało. Okazało się że winna była przetwornica która przy większym poborze prądu się wyłączała, podgrzanie tej przetwornicy hotem powodowało że pracowała prawidłowo i monitor pracował. Może warto sprawdzić ten trop.
  • REKLAMA
  • #4 19993223
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Wyróżnij temat to wtedy zauważy go więcej ludzi, może oni coś pomogą.
  • REKLAMA
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z telewizorem Samsung UE43RU7102K, który nie włącza się prawidłowo, cyklicznie włączając i wyłączając diody LED, z migającą diodą stand-by. Po sprawdzeniu napięć na zasilaczu i wymianie płyty głównej, problem nadal występował, a telewizor działał poprawnie tylko po odłączeniu taśm matrycy. Użytkownik rozważał możliwość uszkodzenia matrycy lub elektroniki matrycy. Ostatecznie potwierdzono, że matryca jest uszkodzona, co zakończyło dyskusję.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA