logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

KYOCERA Task Alfa 3500i - brudzi przy wielostronicowym drukowaniu

serwis.urz.biurowych 15 Kwi 2022 15:12 318 3
REKLAMA
  • #1 19979602
    serwis.urz.biurowych
    Poziom 15  
    Ocena: 277
    witam
    już kiedyś poruszałem ten temat, byłem wtedy przekonany że to brudzenie to wina wywoływaczki ale teraz nie jestem...
    pierwsza kartka wychodzi prawie czysta, widać na niej jakby jakieś zwarcie/brak styku na elektrodzie się robiło, następna 2ga i kolejne kartki już prawie całe czarne...
    załączam skan z wydruku
    proszę kolegów o spojrzenie i ocenę tego brudzenia

kartka idzie A4R

podmieniłem wywoływaczkę, elektrodę, cały zespół bębna z innej nie brudzącej maszyny i nic to nie zmieniło, nawet jak cała eksploatacja jest z innej przełożona równocześnie to efekt jest identyczny
    jeszcze transferu tylko nie zmieniłem bo nie bardzo skojarzyłem związek...
    Załączniki:
    • 20220415152435505.pdf (5.81 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19979784
    krzys_ka
    Poziom 26  
    Ocena: 85
    Coś kojarze bodajże tak się zachowywała TA3500i na tonerze katuna, zrobiłbym regulacje szarości a potem w U100 DC BIAS na np. +20 i zobaczył efekt.

te czarne pasy wyglądają mimo wszystko na gluty na wałku magnetycznym.
    ----
    Coś sobie jeszcze przypomniałem. jak wygląda dukt odprowadzający pył z DV'ki do puszki z tyłu maszyny? Jeżeli jest niedrożny to nieważne jaką DV'ke założysz i tak nie będzie odbierać pyłu i wszystko zostanie na wałku magnetycznym - efekt jak na skanie.

pozdrawiam
    k.
  • REKLAMA
  • #3 19999773
    serwis.urz.biurowych
    Poziom 15  
    Ocena: 277
    mam jeszcze pytanie, czy ten toner/pył spod wałka magnetycznego odprowadzany jest do tego pojemnika zużytego tonera z przodu maszyny , czy też jest inny zbiornik ?
    może ja mam problem z odbiorem/ niedrożnością i to się zapycha.
  • #4 20000727
    krzys_ka
    Poziom 26  
    Ocena: 85
    Puszka jest z tyłu maszyny (duża, czarna), należy rozebrać cały kanał od wywoływaczki aż do puszki i odkurzyć. Lub wymienić puszkę (chyba jest w komplecie z MK-A)

pozdrawiam
    k.
REKLAMA