logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Level 5432 - ciemność po update SISEU23X8M.bin :-(

berni6410 17 Kwi 2022 21:55 474 6
REKLAMA
  • #1 19982589
    berni6410
    Poziom 6  
    Witam Kolegów,
    jak w temacie, "odziedziczyłem" wspomniany tv i właściwie służy jako umilajka podczas ćwiczeń na trenażerze. Jednak ostatnio, jego załączanie to kwestia kilku, kilkunastu minut... Praktycznie uwalony tv, szukając pomocy na szacownym forum, zapodałem ostatecznie plik pt. SISEU23X8M.bin, zgodnie z procedurą. Niestety, teraz jest kiszka, tz, załącza się (zielony LED), widać że podświetlanie matrycy startuje i na tym koniec... Jakieś praktyczne porady z poziomu USB ? Być może plik był już "nieświeży", ale TV go łykał - z efektem wstecznym. Napisałem do level'a, może będzie odpowiedź, tym nie mniej, może ktoś praktycznie wybrnął z tego problemu w miarę prosto...
    Pozdrawiam :-)
  • REKLAMA
  • #2 19982619
    Wojtek M
    Poziom 39  
    Ocena: 1119
    Zasilacz TV jest sprawdzony?
  • REKLAMA
  • #3 19982629
    berni6410
    Poziom 6  
    Nie, przed zapodaniem bin-u, jednak startował po czasie różnym, ale jednak... OK, jestem elektronikiem, co prawda starej daty (eh, 6-dych na karku), ale jeżeli ma to znaczenie to przemierzę "wolticz" zasilacza. obawiam się wgrałem nieopatrznie nie do końca, to co miałem... Pozdrawiam :-)
  • #4 19985403
    berni6410
    Poziom 6  
    Witam ponownie, tv po wgraniu nieuszkodzonego pliku bin odżył, tylko niestety, jest to wersja z tv 19 cali i w menu m. in. widoczne jest tylko jedno z trzech wejść HDMI. Pościągałem parę plików do wersji 5432 i obaczym co dalej, pozdrawiam:-)
  • REKLAMA
  • #5 19987305
    berni6410
    Poziom 6  
    No niestety, problem z plikami wsadu do 5432, czy któryś z Kolegów wie, gdzie można takowy, sprawdzony pozyskać ? Pozdrawiam :-)
  • REKLAMA
  • #7 20029523
    goldbergan
    Poziom 11  
    to nie ten soft

Dodano po 7 [minuty]:

soft do LEVEL 5432 to TP.SIS231.PT85

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem LEVEL 5432, który po aktualizacji oprogramowania SISEU23X8M.bin przestał działać prawidłowo, uruchamiając się tylko do etapu podświetlenia matrycy. Po sprawdzeniu zasilacza i wgraniu innego pliku bin, telewizor ożył, ale zainstalowano nieodpowiednią wersję oprogramowania, co ograniczyło funkcjonalność (widoczne tylko jedno z trzech wejść HDMI). Użytkownik poszukuje sprawdzonego pliku wsadu do modelu 5432, a także informacji o płycie i matrycy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA