logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Miele Special Electronic W 757 - wiek, instrukcja i opinie użytkowników

wojosu 08 Lis 2005 22:00 3009 6
REKLAMA
  • #1 1966317
    wojosu
    Poziom 11  
    Kupiłem używaną pralkę Miele Special Electronic W 757. Jeszcze jej nie wypróbowałem. Czy ktoś orientuje się ile ta pralka może mieć latek? Czy mogę zdobyć do niej jakąś instrukcję? Czy ktoś ma taki typ i czy z nią wszystko w porządku?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1966352
    PBK
    Specjalista AGD
    Ocena: 459
    roku produkcji szukaj na obudowie poczczególnych podzespołow
    - pompa
    - silnik
    - amortyzatory
    to cię upewni jaki to jest rok
    instrukcji niestety nie posiadam ale ze słownikiem technicznym w reku napewno sobie poradzisz
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1966960
    sztum
    Specjalista - sprzęt MIELE
    Ocena: 150
    W757 produkowana byla od marca 87 do stycznia 89.
    Posiada podwojny ciezki silnik.
    W obslodze jest bardzo prosta, temp. wody i programator z praktycznie 3 programami i dodatkowym wirowaniem.(max 1100 RPM)
    Jesli chcesz aby Ci sluzyla pare lat, dokup zapasowe szczotki do silnika
    (tej czesci silnika odpowiedzialnego za wirowanie)
    oczywiscie potrojny zawor wodny przyda sie rowniez i czasami olejowe
    amortyzatory.

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #4 1973693
    wojosu
    Poziom 11  
    Dzięki. Ale gdzie mogę kupić szczotki do silnika i ten potrójny zawór wodny? Chciałbym tanio, może też używane a dobre? Poradźcie proszę.
  • Pomocny post
    #5 1973737
    axxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 1708
    Nie widze potrzeby zaopatrywania sie przedwczesnie w czesci zamienne.
    Co prawda do szczotek mozna spojrzec i po ocenie ichjakosci dopieo podjac decyzje o ich kupnie.Powyzej znajduja sie linki do internetowych sklepow z czesciami agd mozesz poogladac a w razie potrzeby zamowic.W tme masz dostawe na drugi dzien tak ze nie ma z tym problemu.
  • REKLAMA
  • #6 1974775
    elektryk2000
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 576
    Takie kupowanie części na zapas przypomina mi dawne kupowanie programatorów do Polarów. Dzisiaj, po kilkunastu latach pralki dawno zapomniane, a ludzie odkopują te programatory z szaf i piwnic i np. próbują sprzedać na allegro ;)

Bez sensu.
  • #7 2002214
    wojosu
    Poziom 11  
    Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Temat uważam za zamknięty. Proszę moderatorów o usunięcie postu.

Podsumowanie tematu

✨ Pralka Miele Special Electronic W 757 była produkowana od marca 1987 do stycznia 1989 roku. Rok produkcji można ustalić, sprawdzając daty na poszczególnych podzespołach, takich jak pompa, silnik czy amortyzatory. Model ten wyposażony jest w podwójny ciężki silnik, prosty programator z trzema programami i dodatkowym wirowaniem do 1100 obr./min. Zaleca się zakup zapasowych szczotek do silnika odpowiedzialnych za wirowanie oraz potrójnego zaworu wodnego i olejowych amortyzatorów, aby przedłużyć żywotność urządzenia. Części zamienne można nabyć w sklepach internetowych z dostawą na drugi dzień, jednak nie ma potrzeby ich kupowania na zapas bez wcześniejszej oceny stanu. Instrukcji obsługi do tego modelu nie udostępniono, ale z pomocą słownika technicznego można poradzić sobie z eksploatacją pralki.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA