logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Whirlpool ADG 210A+ - po załączeniu na ekranie pojawia się błąd E4

SIEMIERRA 11 Maj 2022 13:58 642 2
REKLAMA
  • #1 20015143
    SIEMIERRA
    Poziom 2  
    Witam grono, to mój pierwszy post na forum, mam szerokie pojęcie o elektryce, niestety nie o usterkach sprzętu AGD. Mój problem zaczyna się i kończy jak w tytule, zmywarka zaraz po załączeniu przyciskiem zasilania wywala błąd E4, słychać klik jakby przekaźnika i tu stoję.

Wyczytałem w czeluści Internetu, że może to znaczyć uszkodzony termostat lub okablowanie lub zalanie zmywarki. Zanim zabiorę się za definitywny demontaż to chciałbym rozeznać się jak ugryźć problem, gdzie sprawdzać, czego szukać, będę waszymi oczami Panowie. Pomocy i Pozdrawiam
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20015174
    MiroLord
    Poziom 26  
    Ocena: 172
    Zdejmij bok zmywarki i sprawdź, czy nie masz wody na dolnej tacy w zmywarce. Błąd wskazuje na przeciek w zmywarce - włączyło się zabezpieczenie przed zalaniem.
  • #3 20015290
    SIEMIERRA
    Poziom 2  
    Rozumiem, zaraz zabieram się do pracy, czyli to co wyczytałem, że to błąd jakiegoś czujnika temperatury i to niekoniecznie w tej zmywarce? Jeśli znajdę wodę to o ile nie ma uszkodzenia czy zsunięcia jakiegoś z węży to co może być najsłabszym ogniwem i gdzie szukać przecieku?
    :arrow: Poprawiłem TONI_2003

Dodano po 3 [godziny] 19 [minuty]:

Jest woda w zmywarce,po wyjęciu z zabudowy zaczęło wyciekać, błąd zszedł, jutro rozkręcę wnętrzności i dam znać co popuszcza żeby inni szczęśliwcy mieli punkt zaczepienia na przyszłość,dzięki za podpowiedź o wodzie ;)
REKLAMA