logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Traktorek kosiarka AL-KO T22 - od razu załącza noże

medicalpepe 13 Maj 2022 21:33 6030 2
REKLAMA
  • #1 20018243
    medicalpepe
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam następujący problem. Zakupiłem 2 lata temu traktorek AL-KO Solo T22. Traktorek od razu po zapaleniu silnika załącza noże, nie ma możliwości ich wyłączyć. Kupiłem nowy przycisk załączania wyłączania noży, lecz to nie pomogło. Co może być powodem? Oczywiście odpala, lecz ma ciężko gdy noże od razu idą w ruch. Proszę o sugestie, z góry dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 20018293
    Bartek19957
    Poziom 21  
    Ocena: 117
    Nie znam dokładnie konstrukcji tej maszyny ale z opisu wynika że skoro załączanie odbywało się z guzika to jest to na sprzęgle elektromagnetycznym najprawdopodobniej coś jak np sprężarka klimatyzacji w samochodach. Jeśli wymiana guzika nie przyniosła rezultatu to najprawdopodobniej wina leży w sprzęgle ale najpierw zaczął bym od przejścia po instalacji i poszukania jakie przewody odchodzą od guzika, jakie dochodzą do sprzęgła, sprawdzić ich stan i poszukać czy nie ma gdzieś jakiegoś uszkodzenia, przetarcia, czy jakiś przewód nie wyleciał z przyłącza od drgań np. To na początek
  • #3 20018306
    medicalpepe
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Tak sprzęgło elektromagnetyczne posprawdzam może to być także powodem z góry dziękuję za odp .
REKLAMA