logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 3210 - brak wyświetlania po wymianie LED i problem z elastomerem

bbxb 09 Lis 2005 23:56 738 4
REKLAMA
  • #1 1969355
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Witam!
    Coś mnie podkusiło i chciałem zmienić LED i zrobić kolor LCD w 3210. Led świecą pieknie, wszystko dziala oprocz tego ze nie ma literek. Wyglada to tak jak by elastometr padl. Wymieniam elast. - nic. Jeszcze raz zlozylem wyswietlacz - nic. I tu mnie jedna rzecz dziwi. Ten elastometr jest tak jak by ,,wklejony" w wyswietlacz. A ja go wyciagnalem i wlozylem. Ale ten klej pewnie jusz nie trzyma. Dobra wszyscy zorientowani w temacie wiedza o co chodzi nie bede wiecej pisal :-)

Więc co zrobić??

POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1969448
    mmmmmm
    Poziom 11  
    uszkodzenie jest na 99% na płycie głownej jest przerwa albo padl jakis mały oporek zasilajacy na wyswietlaczu powinno byc widac pod pewnym kontem bardzo slabo te literki:idea: wiecej nie wiem
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1969581
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    bbxb elastomer napewno nie jest klejony do LCD i ja stawiam właśnie na tę gumkę.Przemyj dokładnie szkiełko i płytę na stykach, sprawdź rezystancję na gumce w kilku miejscach (najlepiej jak jest w okolicy 0 Ohm)
  • REKLAMA
  • #4 1969615
    bbxb
    Poziom 31  
    Ocena: 94
    Na jakiej gumce??? I jaki to moze byc rezystorek?
    Sprawa jest taka ze te dwa LCD przed robieniem kolorowego LCD świetnie działały. A po rozlozeniu i zlozeniu juz nie dzialaja. Bo mam dokladnie to samo w dwoch 3210.

pzdr.
  • Pomocny post
    #5 1972412
    JareckiP
    Poziom 27  
    Ocena: 11
    gumka=elastomer
    Przecież jest gumowy ;)
REKLAMA