@tebich
Nie wiem czy Kolega ma świadomość, ale sam zadając pytanie uzyskujesz odpowiedź.
Natomiast ja widzę co najmniej trzy zadane Tobie pytania, na które w ogóle nie udzieliłeś odpowiedzi.
Prosiłbym o udzielenie odpowiedzi na zadane pytania, bo za chwilę się okaże, że temat będzie miał trzy strony, a Ty gdzieś dalej rzucisz odpowiedzią, która spowoduje, że po tym czasie cały temat wróci do początku.
Jeśli gdziekolwiek pada pytanie, proszę o możliwie odpowiadać na bieżąco, bo tylko wtedy cały obraz sytuacji staje się klarowny.
Natomiast co do sprzętów operatorów, 99% z nich, nie zezwala na zamianę/podmianę swojego sprzętu.
Sprawa następna, z doświadczenia wiem, że o ile systemy mesh się sprawdzają, to by skutecznie działały musi być ich odpowiednia ilość. Najczęściej jest tak, że stosuje się je w ilości co najmniej dwie sztuki na kondygnację.
Wymagania co do sieci rosną, ludzie chcą coraz szybciej/wydajniej na wifi, ale skończyły się już czasy, że można było to zrobić tanim kosztem.
Ceny sprzętu sieciowego, jakie obserwuje od jakiegoś czasu są absurdalne.
Dlaczego o tym wspominam, bo może się okazać że na cały dom/mieszkanie, będziesz potrzebował punktów mesh od 4 do 6, a może nawet i więcej.
Ile realnie będziesz potrzebował też ci nikt zdalnie nie powie, bo to wyjdzie dopiero u Ciebie na miejscu.
Moja Ukochana Żono Agniesiu (pro memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię i tęsknię.
Moja Ukochana Siostro Justynko (pro memoriam 25 02 1974 - 16 01 2025) Kocham Cię i tęsknię.