logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Płyta główna kupiona w Szwecji a kwestia gwarancji

QCoo 07 Cze 2022 14:07 252 2
REKLAMA
  • #1 20051277
    QCoo
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Witam.
    Jeżeli temat zakładam w złym dziale to przepraszam.

Zastanawiam sie nad zakupem płyty głównej od Gigabyte. Płyta została zakupiona na PSAuction.se oraz posiada fakturę ze Szwecji. Jak wygląda kwestia gwarancji dla mnie, jako potencjalnego przyszłego użytkownika w Polsce?
  • REKLAMA
  • #2 20051289
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6625
    Gwarancja realizowana jest zgodnie z zawartymi w niej warunkami. Nie ma przepisów prawnych które cokolwiek by regulowały w kwestii gwarancji ponieważ wydanie gwarancji jest tylko dobrą wolą gwaranta ktokolwiek nim by był. Z mocy prawa jest 2 letnia rękojmia ale ona dotyczy tylko towarów zakupionych w Polsce i jest z mocy prawa jest realizowana tylko przez sprzedawcę wobec kupującego (Konsumenta i niektórych podmiotów gospodarczych - osób fizycznych prowadzących jednoosobową działalność gospodarczą) na warunkach określonych w prawie.
    Pozostaje Ci dokładne zapoznanie się z treścią gwarancji a szczególnie z drobnym drukiem i treścią odnośników.
  • #3 20691215
    QCoo
    Poziom 17  
    Ocena: 33
    Zrezygnowałem z zakupu tej płyty. Zdecydowałem się na zakup w pewnym miejscu: X-Kom
REKLAMA