logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką myjkę ciśnieniową kupić: Karcher K2 czy Stalco hpc120a

piokrza 07 Cze 2022 20:26 5637 4
REKLAMA
  • #1 20051810
    piokrza
    Poziom 27  
    Ocena: 188
    Zastanawiam się pomiędzy tymi dwoma, chciałbym żeby myjka miała pianownicę. Wykorzystywałbym głównie do mycia małego samochodu.
  • REKLAMA
  • #2 20051828
    Interval
    Poziom 32  
    Ocena: 438
    Proponuję Karchera.
  • REKLAMA
  • #3 20051948
    yanes
    Poziom 33  
    Ocena: 600
    Też jestem zwolennikiem myjek od Karchera, w tej chwili używam 20 lat model który odpowiada dzisiejszej K5. Wszystko działa jak należy a dopiero niedawno odkryłem, że pompa w tej myjce jest ssąco-tłocząca czyli potrafi zassać wodę z beczki i można myć bez dostępu do kranu z wodą pod ciśnieniem. Stalco widziałem w PSB w dobrych cenach ale nic o nich nie wiem poza tym, że w opisie mają też pompę która sama zasysa wodę bez ciśnienia.
  • REKLAMA
  • #4 20052827
    piokrza
    Poziom 27  
    Ocena: 188
    Właśnie ja też widziałem Stalco pierwszy raz w PSB i ostatnio była na promocji za 349zł, nie wiem tylko czy ten Karcher zasysa wodę z beczki, bo wg specyfikacji na stronie karchera nie zasysa, a ta Stalco ma tą opcję.
  • #5 20059829
    JerzyStanislawski
    Poziom 6  
    Ocena: 2
    Karcher K2 K3 itd zasysa nawet piasek do piaskowania na mokro. Tyle, że nie Karcher K2 czy K3 nie nadają się do pracy ciągłej. Głowice wysokiego ciśnienia wykonane są z kompozytu i dłuższa praca powoduje nagrzewanie się. Wskazane jest wykonywanie parominutowych przerw w pracy, bo w innym przypadku może pojawić się mikrowyciek, oznaka pęknięcia materiału w części wysokociśnieniowej a w efekcie spadek ciśnienia. Ludzie o tym nie wiedzą i zarzynają szybko myjki ciągłą pracą. Nowa głowica to 1/3 wartości myjki.
REKLAMA