logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Philips 50PUS7855/12 - czarne plamy, częste czyszczenie matrycy, obudowa strzela

pawelwsdf 08 Cze 2022 14:52 1710 7
REKLAMA
  • #1 20052747
    pawelwsdf
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Posiadam prawie nowy telewizor PHILIPS 50PUS7855/12 i zaczęły się pojawiać czarne plamy od środka matrycy. Gwarancja uznana i wykonano warunkowe czyszczenie. Serwisant mówił że ten typ tak ma i może się to powtórzyć. Nie zamierzam latać co chwilę na gwarancję z błędu producenta. Ponadto raz na jakiś czas strzela w nim obudowa..
    Co polecacie zrobić, żeby wyjść z tego problemu? Sprzedaż TV czy może zakrycie górnych otworów wentylacyjnych?
  • REKLAMA
  • #2 20052818
    mmmalecki
    Poziom 16  
    Ocena: 28
    Zakrycie otworów wentylacyjnych to zły pomysł z prostego powodu, którego chyba nie muszę tłumaczyć. Tego typu efekt jest zauważalny, przy prawie wszystkich konstrukcjach z podświetleniem tylnym, w krawędziówkach jest z tym znacznie lepiej. A co do obudowy, to też cecha konstrukcyjna - plastikowe zaczepy tak mają. Jedyne co może pomóc to telewizor z dala od źródeł ciepła, nie palić w kominku, nie palić papierosów, i opieprzyć sąsiadów, bo nie bez powodu mamy praktycznie najgorsze powietrze na świecie.
  • REKLAMA
  • #3 20461575
    pawelwsdf
    Poziom 3  
    Odświeżam temat. Po 8 miesiącach od czyszczenia matrycy znowu pojawiły się czarne plamki podobne do poprzednich. W kwietniu miną 2 lata od zakupu, mam możliwość zwrotu towaru? Nie mam zamiaru co rok oddawać na serwis.
  • REKLAMA
  • #4 20461605
    mmmalecki
    Poziom 16  
    >Białe plamki
    >Podobne do poprzednich
    Wybierz jedno. Albo dodaj zdjęcia.
    To nie jest wada konstrukcyjna, a cecha większości modeli z podświetlaniem tylnym z ostatnich 25 lat - dlatego naprawa warunkowa. Raczej po 2 latach nie zwrócisz sprzętu. Ale jasne plamki to mogą być odklejone soczewki, więc najpierw zdjęcia.
  • #5 20461897
    pawelwsdf
    Poziom 3  
    Przepraszam źle napisałem. Pojawiły się czarne plamy, kurz na 100%
    Wyczyszczą mi ją na z tytułu gwarancji?
  • REKLAMA
  • #6 20461914
    mmmalecki
    Poziom 16  
    Nie wiem, nie pracuję w serwisie philipsa. Zadzwoń do nich na infolinię i się dopytaj, jeśli wgl coś takiego mają. Na przyszłość sugeruję wybór telewizora z podświetleniem krawędziowym, w przypadku naszych absurdalnie złych warunków jest to jedyne sensowne rozwiązanie w tych pieniądzach. Ten problem da się rozwiązać w jeszcze jeden sposób, ale raczej rozbierać panela na gwarancji nie będziesz.
  • #7 20462828
    pawelwsdf
    Poziom 3  
    Został miesiąc gwarancji jeżeli go nie wezmą to co byś poradził zrobić z panelem?
    Możesz mi podesłać przykładowy najtańszy tv z podświetleniem krawędziowym?
  • #8 20467735
    pawelwsdf
    Poziom 3  
    Nie zostanie podjęta naprawa w ramach gwarancji - dlaczego?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telewizorem PHILIPS 50PUS7855/12, który po krótkim czasie użytkowania zaczął wykazywać czarne plamy na matrycy oraz dźwięki strzelania z obudowy. Serwis uznał gwarancję i przeprowadził czyszczenie, jednak serwisant zasugerował, że jest to cecha konstrukcyjna tego modelu. Użytkownik rozważa możliwość zwrotu telewizora przed upływem gwarancji oraz zastanawia się nad zakryciem otworów wentylacyjnych, co zostało odradzone przez innych uczestników dyskusji. Wskazano, że problem z czarnymi plamami może być związany z warunkami użytkowania, a także zasugerowano wybór telewizora z podświetleniem krawędziowym jako alternatywę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA