logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P8 Lite ALE L-21 - Nie mogę zaktualizować systemu

andrzejpolonski1212 11 Cze 2022 17:12 1491 2
REKLAMA
  • #1 20056892
    andrzejpolonski1212
    Poziom 2  
    Witam. Telefon po wymiane wyświetlacza miał kłopoty z dotykiem. Był zainstalowany Android 6.0 wersja na jedną kartę SIM. Przez pomyłkę wgrałem starszy Android 5.0 w dodatku dual SIM. Teraz nie jestem w stanie zaktualizować na powrót do 6.0. Aktualizator OTA twierdzi że jest już zainstalowana najnowsza wersja. Program HiSiute również. Nie mogę też wgrać firmware z karty bo za każdym razem wyrzuca błąd aktualizacji. Proszę o poradę jak powrócić do Androida 6.0
    Załączniki:
    • Huawei P8 Lite ALE L-21 - Nie mogę zaktualizować systemu IMG_20220611_171357.jpg (3.53 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20056918
    OktawianBali
    Poziom 6  
    Ocena: 6
    zainstaluj od nowa system, pobierz z internetu 6.0 z wersją single-sim i zainstaluj manualnie
    możesz spróbować oryginalnym Hisuite lub coś innego

Dodano po 8 [minuty]:

\/ Albo lepiej spróbuj tego \/
    pobierz to --> http://download-c.huawei.com/download/downloa...r?downloadId=86305&version=339250&siteCode=nl
    podłącz telefon do komputera
    i skopiuj “dload" na kartę SD z tego pliku co pobrałeś, gdy już to zrobiłeś odłącz telefon i go wyłącz
    gdy on jest już wyłączony to przytrzymaj (jednocześnie) podgłaśnianie, ściszanie i włącznik i trzymaj te przyciski dopóki telefon się nie włączy
    i w tedy zacznie się aktualizować do wersji 6.0, poczekaj aż skończy i go uruchom i już powinno być gotowe :D
  • #3 20057034
    andrzejpolonski1212
    Poziom 2  
    Tego już próbowałem z różnymi wersjami. Zobaczę czy z tą się uda.

Dodano po 56 [minuty]:

Kolega dał wersje dual SIM a ja ma single...

Dodano po 31 [minuty]:

Podesłania przez kolegę wersja pomogła. Pozbyłem się wadliwego softa z kompilacja Balong C50B311 której nie dało się zaktualizować w żaden sposób. Udało się wgrać podesłany soft poprzez wbudowany Aktualizator. Co ciekawe aktualizacja nie startowała kombinacja klawiszy.
REKLAMA