logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jakie sprzęty kupić i czy płyta gazowa nad zmywarką to dobry pomysł? Do 8000 zł.

jaderoweremszybko99 12 Cze 2022 23:30 780 3
REKLAMA
  • #1 20058742
    jaderoweremszybko99
    Poziom 3  
    Ocena: 4
    Witam.

Planuje remont całej kuchni, a co za tym idzie, wymiana wszystkich sprzętów pod zabudowę tj. pralka, zmywarka, płyta gazowa, okap, piekarnik. Chciałbym prosić was o doradztwo w wybieraniu sprzętów, ponieważ zanim przeczytam wszystkie posty ze sprzętami to może mi czasu nie wystarczyć, a trochę goni czas. Tym bardziej, że niektóre posty są przestarzałe no i sprzęty są niedostępne. Generalnie nie mam jakichś dużych wymagań co dany sprzęt musi mieć, jedynie żeby był zachowany stosunek jakości do ceny. Zakres cenowy w który chciałbym się wstrzelić:

- Piekarnik cenowo do 2k
    - Pralka 1,5k
    - Płyta gazowa 1k (standard 60 cm 4 palniki, tylko nie szkło, bo chyba nie mam przekonania co do trwałości)
    - Zmywarka 1,5k (słyszałem, że praktyczniejsze są zmywarki z szufladą na sztućce niż te z kieszeniami, najmniejsza 45 cm)
    - Okap 1k

Planuję się zmieścić w cenie w granicach 7 ew. 8k jeżeli było by warto dołożyć do jakiegoś sprzętu.

Jeszcze mam takie pytanie odnośnie montowania płyty gazowej nad zmywarką czy takie rozwiązanie jest dopuszczalne? W sensie zastanawia mnie fakt czy po czasie nie będzie mi się topić zmywarka lub psuć płyta gazowa z tego typu rozwiązania.

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź i poświęcony czas, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 20058970
    Sebastian_M26
    Poziom 30  
    Ocena: 435
    jaderoweremszybko99 napisał:
    odnośnie montowania płyty gazowej nad zmywarką

Zapomnij.
    Odnośnie sprzętu szukaj gwarancji, bo trwałości to nie znajdziesz (pralka, zmywarka). Poza tym zaraz wpadną tu miłośnicy niemieckiego koncernu made in china, to coś doradzą.
  • REKLAMA
  • #3 20059241
    jaderoweremszybko99
    Poziom 3  
    Przy małych kuchniach ludzie napewno się decydują na takie rozwiązanie montowania płyty nad zmywarka. Niby dlaczego nie jest to dobre rozwiązanie jakiś konkret ?
  • #4 20260604
    jaderoweremszybko99
    Poziom 3  
    Wszystko zostało dobrane tak żeby się pomieściło i w granicach budżetu. Póki co wszystkie sprzęty sprawują się dobrze
REKLAMA