logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką płytę indukcyjną kupić? Prosta, bez bajerów, gotująca sprawnie

TomekkGe 16 Cze 2022 13:48 17022 6
REKLAMA
  • #1 20063393
    TomekkGe
    Poziom 6  
    Ocena: 7
    Witam,

Chciałbym prosić o pomoc w doborze nowej płyty indukcyjnej - budżet 1000-1500 zet.

Mam doprowadzone 2 fazy, zależy mi na najprostszym rozwiązaniu, mam nadzieję z prostotą będzie duża niezawodność.
    - 4 palnikowa.

Płyta ma gotować 😊 w weekendy nawet kilka godzin.

z tego co czytałem to wcześniej były polecane elektroluxy i AEG, mieszane info było co do amiki...
    proszę o rekomendacje marki - wybiore jeden z prostszych i tanszych modeli - to ma gotować a nie bajerowac ;)

chyba żę okaże się ze warto dołożyć parę stów ;)
  • REKLAMA
  • #2 20063540
    gieniapierda
    Poziom 23  
    Ocena: 128
    Za takie pieniądze można kupić dwie płyty np. Electrolux EHF16240XK. Tylko pytanie - "płyta ma gotować w weekendy"? Czyli użytkowanie gastronomiczne? Bo jeśli tak, to warto zerknąć na parametry poboru energii. Albo płyta gazowa - tańsza eksploatacja. Wybór pozostawiam autorowi posta. Pozdrawiam ;-)
  • REKLAMA
  • #3 20063575
    TomekkGe
    Poziom 6  
    gieniapierda napisał:
    Za takie pieniądze można kupić dwie płyty np. Electrolux EHF16240XK. Tylko pytanie - "płyta ma gotować w weekendy"? Czyli użytkowanie gastronomiczne? Bo jeśli tak, to warto zerknąć na parametry poboru energii. Albo płyta gazowa - tańsza eksploatacja. Wybór pozostawiam autorowi posta. Pozdrawiam ;-)

Nie bedzie pracowała w gastronomii :)
    troche przejaskrawiłem - w dniu w tygodniu nie ma czasu na duże gotowanie, za to w weekendy gotuje sie więcej i dłużej.

to jednak elektrolux? jak tam z serwisem?
    potrzebuję prostego urządzenia bez bajerów, za to solidnego ;)
  • REKLAMA
  • #4 20063607
    gieniapierda
    Poziom 23  
    No to to co pisałem. Kupować i spokój....o serwis to bym się nie martwił ;-)
  • #5 20064542
    TomekkGe
    Poziom 6  
    gieniapierda napisał:
    No to to co pisałem. Kupować i spokój....o serwis to bym się nie martwił ;-)

to zostaje ta Electrolux EHF16240XK za ok 700 zet jest w sklepach.

a może ktoś z serwisujących się wypowie...
    chodzi o jakość i stosunek ceny do jakości.
  • REKLAMA
  • #6 20065065
    TomekkGe
    Poziom 6  
    skryn napisał:

Do Autora. 512, 514 z tej serii Amica coś bym napoczął. Moduły egowskie na nerkach, nie do zdarcia.
    Reszta jest loterią.
    Budżet 1200 -1500 to chłam, jakich wiele na rynku.

bardzo dziękuję za merytoryczne informacje!

poklikałem i nie znalazłem nawet na stronie amici płyt indukcyjnych do zabudowy z kodem "512" :(
    proszę o doprecyzowanie polecanych modeli.

troche mnie niepokoi ze nic sensownego w budzecie 1500 zet nie da się kupić - podono teraz sprzet produkuje sie na okres gwarancji - ewentualnie na 5 lat.

1500 zet jeszcze wydałbym... poszukuje sprzetu bez bajerów i wodotrysków, włacz / wylacz grzej mocniej / słabiej i tyle!
    za 1500 zet tego nie znajdę ?
  • #7 20065629
    gieniapierda
    Poziom 23  
    Kolego....trochę przesadzasz z tymi problemami z wyszukiwaniem produktu pt "płyta indukcyjna". Na popularnym portalu aukcyjnym AlleDrogo chociażby........ceny już od 100 złotych ....Uwaga...To.....Nie....Żart ;-)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje płyty indukcyjnej w budżecie 1000-1500 zł, preferując prostotę i niezawodność. Zwraca uwagę na model Electrolux EHF16240XK, który kosztuje około 700 zł. W dyskusji poruszono również kwestie serwisu oraz jakości sprzętu, z obawami o trwałość urządzeń produkowanych na krótki okres gwarancji. Użytkownik podkreśla, że nie potrzebuje zaawansowanych funkcji, a jedynie podstawowych opcji gotowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA