logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór taniej płyty indukcyjnej do 1500 zł: Mastercook, Amica czy Electrolux?

m4gnum 04 Mar 2012 16:23 4141 3
REKLAMA
  • #1 10632775
    m4gnum
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Wita. Poszukuję płyty do zabudowy. Do tej pory używałem płyty ceramicznej jednak działa już tylko jeden palnik i najwyższy czas ją wymienić. Zastanawiam się nad płytą indukcyjną do max. 1500zł. Wiadomo, że wolałbym możliwie najtańszą. Mam kilka typów:
    - Mastercook ID 4R
    - Amica PI6512TF
    - Mastercook IDI64 S
    - Electrolux EHD 60134 P
    - Mastercook I3D64 S
    i ew. - Mastercook I4DE64S
    Która by się najlepiej sprawowała?
    Amica ma nieograniczone pole i dobrą cenę, jednak nie jestem przekonany do tej firmy. Co myślicie?
    Zastanawiam się też nad ceramiczną płytą, ponieważ musiałbym kupić komplet garnków, a to też nie należy do najtańszych rzeczy. Czytałem też, że płyty indukcyjne mogą źle wpływać na karty kredytowe, karty pamięci itd.
    Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 10640922
    ziutek-gk
    Poziom 11  
    Ocena: 34
    W przedziale cenowy, do 1500zł najwięcej pozytywnych opinii ma Teka IR 641, która nie była wymieniona.
    Osobiście niedawno byłem przed podobnym wyborem i też wpadła mi Amica, jednak skusiłem się na coś zupełnie innego, ale za wcześnie, żeby wydawać opinie o moim zakupie. :)

Ceramicznej to nie bierz, garnki do indukcji kupisz już od 100zł, więc wydatek nie aż tak wielki, a indukcja oszczędniejsza.
    Wpływa źle na karty, jeśli położysz je bardzo blisko płyty, a tak to nie ma obawy.
  • REKLAMA
  • #3 10640941
    m4gnum
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Dziękuję za odpowiedź.
    Więc jestem zdecydowany na płytę indukcyjną.
    Zastanawiam się jeszcze nad płyta którą zaproponował Pan powyżej
    Teka IR 641 i Electrolux EHD 60020 P
    Którą płytę najlepiej wybrać i jeśli byłoby to możliwe podać jakiś argument.
  • #4 10651568
    patryk260983
    Poziom 19  
    Ocena: 75
    ziutek-gk napisał:
    W przedziale cenowy, do 1500zł najwięcej pozytywnych opinii ma Teka IR 641, która nie była wymieniona.

Teka - ogólnie dobre płyty

ziutek-gk napisał:
    garnki do indukcji kupisz już od 100zł, więc wydatek nie aż tak wielki

Za komplet 4 garnków ferromagnetycznych z Florentyny płaciłem 130zł, więc nie jest źle. Lepsze, Bergnera, od 180zł (4 garnki plus patelnia bez pokrywki).
REKLAMA