logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór konwertera do telewizji satelitarnej: porównanie modeli i parametrów

barelona 16 Cze 2022 18:10 468 3
REKLAMA
  • #1 20063767
    barelona
    Poziom 6  
    Ocena: 56
    Witam. Chciałbym prosić o pomoc w wyborze lepszego konwertera niż obecnie posiadam. Mam telewizję satelitarną od Cyfrowego Polsatu. Posiadam jeden dekoder główny i 2 multiroomy. Obecnie mam konwerter quad, który zakupiłem w zestawie od Cyfrowego Polsatu wraz z anteną około 2 lata temu. Od początku po montażu nie udało się przekroczyć progu 70% siły sygnału (jakość sygnału waha się w okolicach 50%). Przy niektórych kanałach niestety występują delikatne zacięcia nawet przy idealnej pogodzie (np. Cinemax). Bardzo wrażliwe są również kanały Polsat Sport Premium. Podczas intensywnego deszczu nie mam sygnału na jakimkolwiek kanale, ale cudów nie oczekuję (wiem, że takie warunki atmosferyczne uniemożliwiają odbiór kanałów). Chciałabym zakupić konwerter, który poprawi odbiór kanałów przy idealnej pogodzie.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20063935
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 883
    Nowy konwerter nie poprawi odbioru jak antena i konwerter są źle ustawione.

Najpierw należy sprawdzić ustawienia konwertera i anteny a dopiero potem wymieniać jak jest problem z konwerterem.
    W Polsce byle badziew Chinki czy nawet staroć ze szrotu powinien bezproblemowo odbierać Hot Birda.
  • #4 20063996
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2908
    Mam INVERTO BLACK Ultra Quad i musiałem dać tłumik(czasza Φ90). Ja bym wymienił czaszę na np. Φ80-90 zamiast konwertera.
    Wybór konwertera do telewizji satelitarnej: porównanie modeli i parametrów
REKLAMA