logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niepoprawne działanie TK901 mini tracker GPS po zmianie kraju: konfiguracja, resetowanie

czaro93de 18 Cze 2022 11:15 375 3
REKLAMA
  • #1 20065612
    czaro93de
    Poziom 2  
    TK901 mini tracker GPS

Witam . Mam problem z nadajnikiem TK901. Po rozpakowaniu urządzenia, doładowaniu karty prepaid, konfiguracji , wszystko działało jak należy. Problem zaczął się, gdy wyjechałem z urządzeniem poza granice państwa, w którym mieszkam . DE do Pl i z powrotem. Aktualnie GPS całkiem się rozregulował, i nie potrafię przywrócić go do normalnego funkcjonowania . Próbowałem przywrócić ustawienia , zresetować, ustawic nowego admina , i nic nie pomogło. Proszę o pomoc . Niepoprawne działanie TK901 mini tracker GPS po zmianie kraju: konfiguracja, resetowanie

Dodano po 1 [minuty]:

Dodam również że ważność konta jest ważna, I posiadam również środki na karcie prepaid.

Niepoprawne działanie TK901 mini tracker GPS po zmianie kraju: konfiguracja, resetowanie

Dodano po 2 [godziny] 19 [minuty]:

• REKLAMA
  • #2 20065764
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5326
    @czaro93de
    Sygnał GPS jako taki, jest gratisowy, za korzystanie z tego sygnału nie jest pobierana żadna opłata.

Jeśli natomiast kupiłeś jakieś urządzenie, które z tego sygnału korzysta, wniosłeś jakąś opłatę czy tam abonament, no to to już wyjaśnij sobie z tym komu płacisz.
    Bo problem jest na tej linii.
    Może zakupując tą usługę w Niemczech, nie miałeś prawa wyjeżdżać do innego kraju z tym urządzeniem - przeczytaj dokładnie regulamin usługi.

W takiej sprawie, żadne forum Ci nie pomoże.
  • REKLAMA
  • #3 20065774
    czaro93de
    Poziom 2  
    Urządzenie kupiłem przez amazon . I nie jest napisane żeby używać tylko w kraju gdzie zakupiłem gpsa . Myślisz że urządzenie zostało zablokowane ? Czy jest możliwość ustawienia apn , czy jakieś inne rozwiązanie.

Dodano po 1 [minuty]:

KOCUREK1970 napisał:
    @czaro93de
    Sygnał GPS jako taki, jest gratisowy, za korzystanie z tego sygnału nie jest pobierana żadna opłata.

Jeśli natomiast kupiłeś jakieś urządzenie, które z tego sygnału korzysta, wniosłeś jakąś opłatę czy tam abonament, no to to już wyjaśnij sobie z tym komu płacisz.
    Bo problem jest na tej linii.
    Może zakupując tą usługę w Niemczech, nie miałeś prawa wyjeżdżać do innego kraju z tym urządzeniem - przeczytaj dokładnie regulamin usługi.

W takiej sprawie, żadne forum Ci nie pomoże.

Próbowałem zresetować jeszcze raz urządzenie, I zmieniło mi pozycje na mapie .
    Załączniki:
    • Niepoprawne działanie TK901 mini tracker GPS po zmianie kraju: konfiguracja, resetowanie Screenshot_20220618-133254_Messages.jpg (240.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 20065997
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5326
    czaro93de napisał:
    Urządzenie kupiłem przez amazon

Być może, na karcie SIM był/jest nieaktywny roaming.
    A ten co do zasady jest płatny.
REKLAMA