Piotrekf14 napisał: Po podłączeniu dekodera do TV przez HDMI i TV przez HDMI ARC do HK HDMI IN dźwięku nadal nie ma. W TV przestawiłem ustawienia dźwięku na wyjście HDMI
I nie będzie działać. Przyznam, że czytałem sugestię tego połączenia (wpis #2) z zażenowaniem. Takiego poziomu dyletanctwa w sugerowanym rozwiązaniu dawno nie widziałem. Tylko wstyd dla Elektrody.
Piotrekf14 napisał: Spróbowałem też podłączyć dekoder do HK i HK do TV oraz zmieniłem rozdzielczość w dekoderze
Obawiam się, że koledze nie uda się połączyć dekodera z amplitunerem korzystając z połączenia HDMI. Problemem jest amplituner. Jakkolwiek amplituner jest zaawansowany, jeśli mówimy o obróbce sygnału audio, to tego nie można powiedzieć o torze sygnału HDMI. Wg specyfikacji tego amplitunera spełniają one normę HDMI 1.3. A ta norma to naprawdę przeszłość, jeśli rozważymy postęp technologii. W zasadzie dekoder powinien był być wstecznie kompatybilny, ale tak daleko wstecz chyba nie sięga.
Także, jak na tę chwilę nie widzę rozwiązania problemu kolegi. A może uniwersalny pilot?
Lub można spróbować użyć pilota od HK? Ma on możliwości sterowania innym sprzętem. Jest duża szansa, że podstawowymi, codziennymi funkcjami TV mógłby sterować.
Powodzenia