logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator APER - brak podglądu P2P, alternatywne metody i aplikacje na iOS

Pawel1924 07 Lip 2022 22:20 1233 13
REKLAMA
  • #1 20092584
    Pawel1924
    Poziom 20  
    Ocena: 128
    Cześć,

od kilku ładnych lat w firmie mamy kamery oraz rejestrator firmy APER, wszystko działało do poprzedniego tygodnia. Nagle przestał działać podgląd zdalny P2P realizowany przez serwis vssweb.net, przy próbie dodanie rejestratora na tej stronie mam komunikat (problem z siecią).

W rejestratorze po włączeniu opcji p2p mam komunikat - brak połączenia z serwerem p2p.

Szukam rozwiązania jak mogę zrealizować podgląd zdalny bez natywnej aplikacji tego producenta?

Może przekierowanie portów dla poszczególnych kamer i podłączenie do jakiejś aplikacji na smartfonie?
    Głównie chodzi mi o aplikacje na IOS.
    Wcześniej używałem vssmobile ale teraz nie działa.
  • REKLAMA
  • #2 20092723
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 636
    Może wyłączyli chmurę...
    Jaki jest model tego rejestratora?
    Najprościej będzie przekierować port rejestratora, i dodać go w tej samej aplikacji, z której do tej pory korzystałeś.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 20092934
    Pawel1924
    Poziom 20  
    Nie da rady lokalnie, żeby zalogować się w aplikacji muszę podać konto vssweb.

Zrobiłem reset rejestratora, ale to nie pomogło.

Szukam jakieś aplikacji gdzie będę mógł dodać kamery po ip na telefon.

Próbowałem w aplikacjach bcs, hikvision ale nie ma obrazu.

Rejestrator to Aper m4208
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 20094858
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1211
    Firma Aper zwinęła się z rynku już z 10 lat temu.

Rozwiązanie najprostsze, to wymiana rejestratora. Na Dahua, Hikvision, BCS, Novus itp.
    Rozwiązanie najtańsze, to publiczne IP i przekierowanie portów.
  • #6 20095889
    Pawel1924
    Poziom 20  
    Mam publiczne stałe IP, przekierowanie portów to tez nie problem ale w jakiej aplikacji będę mógł to podłączyć żeby oglądać?
  • REKLAMA
  • #7 20095906
    gkwiatkowski
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 1211
    A czy obeca aplikacja nie ma opcji połączenia bezpośredniego?
  • #8 20096491
    Pawel1924
    Poziom 20  
    No właśnie nie. Tam się loguje kontem z vssweb i na stronie vssweb dodaje się rejestrator ale teraz się go nie da dodać
  • #10 20096939
    Pawel1924
    Poziom 20  
    Mam cały czas "failed to access dvr"
    w NAME podaję nazwę
    EASY ID : nic
    Host Address: adres ip rejestratora lub adres jednej z kamer (jestem w sieci lokalnej, podaję adres lokalny)
    PORT: próbowałem 80, 8000, 36666 bo takie porty mam widoczne w zakładce ports na rejestratorze
    USER ID
    PASSWORD: hasło admina na rejestratorze lub kamerze w zależności co próbuję dodać.
  • #11 20138602
    zibi_2011
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    Niestety mam ten sam problem, z rejestratorami K2. Ten serwis vssweb.net niby działa, ale nie da się nowego(kolejnego) DVR dodać oraz nie widać obrazów, nie loguje się do rejestratora. Prawdopodobnie nie odbiera adresów ip z rejestratorów.
    Mam 2 takie problemy. W necie też nikt nic nie pisze na temat tego serwisu vssweb.net
  • #12 20157665
    Pawel1924
    Poziom 20  
    Ja kupiłem nowy rejestrator, nie znalazłem innego rozwiązania.
  • #13 20158085
    zibi_2011
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    dzięki za info, no ja też nic nie zdziałałem.
  • #14 20261608
    manius89
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Ja również zamówiłem nowy rejestrator. Ale przed podmianą tak dla hecy sprawdziłem podgląd i my mojemu zaskoczeniu działa!
    W konfiguracji rejestratora na P2P jest komunikat: podłączone i od 3 dni działa jak dawniej.

Tak więc jeżeli ktoś zwlekał z wymianą rejestratora, niech sprawdzi u siebie czy wróciło do normy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem zdalnego podglądu P2P na rejestratorze APER m4208, który wcześniej działał poprawnie. Po próbie dodania rejestratora na stronie vssweb.net pojawia się komunikat o problemie z siecią. Użytkownik poszukuje alternatywnych aplikacji na iOS, które umożliwią podgląd kamer po IP, ponieważ dotychczasowa aplikacja vssmobile przestała działać. W odpowiedziach sugerowane są różne aplikacje, takie jak MobileCMS i MobileCMSPro, jednak użytkownik napotyka trudności z połączeniem. Inni uczestnicy dyskusji wskazują na możliwość wymiany rejestratora na modele innych marek, takich jak Dahua, Hikvision, BCS, czy Novus, jako ostateczne rozwiązanie problemu. W końcu jeden z użytkowników zauważa, że jego rejestrator P2P zaczął działać ponownie bez wymiany sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA