logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak podglądu kamer w aplikacji DMSS na iOS przez transmisję danych - Rejestrator BCS, TP-link

Mimowolnie 29 Kwi 2023 14:46 5706 8
  • #1 20560121
    Mimowolnie
    Poziom 3  
    Witam mam spory problem z monitoringiem.

Posiadam:
    1. Rejestrator BCS-NVR0801X5ME-II 8 kanałowy IP 8MPx.
    2. Switch BCS-B-SP2402G-2SFP-II BCS BASIC Switch 24x PoE, 2xSFP/RJ45
    3 szt. Kamer BCS-L-EIP28FSR5-Ai1
    Telefon na systemie ios
    Aplikacja DMSS

Zestaw jest skonfigurowany na tyle, iż posiadam podgląd przez aplikacje ale tylko i wyłącznie będąc połączony po WI-FI. Po przełączeniu na transmisje danych bądź inne wi fi, nie mam podglądu do kamer. Internet mam od dostawcy T-Mobile, router TP-link TL-MR100. P2P włączone. Naprawdę nie mam już pomysłu jak to ugryźć… Z góry dziękuje za pomoc…

Brak podglądu kamer w aplikacji DMSS na iOS przez transmisję danych - Rejestrator BCS, TP-link Brak podglądu kamer w aplikacji DMSS na iOS przez transmisję danych - Rejestrator BCS, TP-link Brak podglądu kamer w aplikacji DMSS na iOS przez transmisję danych - Rejestrator BCS, TP-link
  • #3 20560190
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    Odznacz DNS DHCP i wpisz tam odpowiednio 8.8.8.8 i 8.8.4.4
    Następnie wyłącz Wi-Fi w telefonie, w aplikacji w telefonie usuń obecnie dodany rejestrator i zeskanuje kod QR lub wpisz ręcznie numer seryjny, opcjonalnie wprowadź też login i hasło do rejestratora(nie pamiętam jak to się konfiguruje w BCS).
    I powinno Ci zadziałać.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 20560194
    Mimowolnie
    Poziom 3  
    >>20560174

Adres IP nie jest publiczny, natomiast jest to adres zmienny.

Dodano po 11 [minuty]:

Brak podglądu kamer w aplikacji DMSS na iOS przez transmisję danych - Rejestrator BCS, TP-link >>20560190

Tak to powinno wyglądać? Proszę wybaczyć ale jestem zielony.
  • #6 20560567
    Mimowolnie
    Poziom 3  
    Probowalem, niestety nie trybi…
  • #7 20560631
    Chris_W
    Poziom 39  
    Ocena: 1047
    Masz status online - więc problem masz w apce/telefonie.
    Sprawdź na androidzie.
  • #8 20560833
    Mimowolnie
    Poziom 3  
    Sprawdziłem na telefonie z Androidem i niestety tez działa tylko na sieci lokalnej wi fi, po przełączeniu w tryb sieci komórkowej, błąd. Czas minął - IPC. Nie macie innych pomysłów?
  • #9 20560860
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    dawidedziu napisał:
    Odznacz DNS DHCP i wpisz tam odpowiednio 8.8.8.8 i 8.8.4.4
    Następnie wyłącz Wi-Fi w telefonie, w aplikacji w telefonie usuń obecnie dodany rejestrator i zeskanuje kod QR lub wpisz ręcznie numer seryjny, opcjonalnie wprowadź też login i hasło do rejestratora(nie pamiętam jak to się konfiguruje w BCS).
    I powinno Ci zadziałać.

Zrobiłeś dokładnie tak jak napisałem? Aplikacja DMSS.
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podglądem kamer w aplikacji DMSS na iOS, który działa tylko po połączeniu z siecią Wi-Fi, a nie przez transmisję danych. Posiada rejestrator BCS-NVR0801X5ME-II, switch BCS-B-SP2402G-2SFP-II oraz kamery BCS-L-EIP28FSR5-Ai1. Użytkownik podejrzewa, że problem może wynikać z braku publicznego adresu IP lub błędnej konfiguracji DNS. Inni użytkownicy sugerują sprawdzenie ustawień DDNS oraz ponowne dodanie rejestratora w aplikacji. Po testach na telefonie z Androidem problem nadal występuje, co sugeruje, że może to być kwestia aplikacji lub ustawień sieciowych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA