logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SonyEricsson T610 - krzaczki na ekranie i zawieszanie się po włączeniu

Damian75 11 Lis 2005 20:16 1046 5
REKLAMA
  • #1 1973648
    Damian75
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Po włączeniu telefonu, wprowadzeniu kodu PIN, telefon działa poprawnie przez jakieś kilka sekund do kilku minut - raz nawet przez cały dzień (różnie i nie wiem od czego to zależy). Po tym czasie na wyświetlaczu pojawiają się różne, dziwne krzaczki i nic nie da się odczytać, ale telefon ciągle działa poprawnie. Innym razem po uruchomieniu widać tylko klepsydrę i nic się nie dzieje. Za innym razem znów klespydra znika po ok. 25 sek. telefon prosi o PIN, wprowadzam i zawiesza się.

Zaznaczam, że telefon był w serwisie producenta, wymienili wyświetlacz, podobno zmienili SOFT i telefon pochodził trochę, ale jak widać niezbyt wiele to pomogło. Niestety okres gwarancji już minął.

CO SIĘ DZIEJE. PROSZĘ O POMOC.

Pozdrawiam. Damian.
  • REKLAMA
  • #2 1973679
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2086
    Obstawiałbym jednak dalej winę softu. Ja w takim przypadku wgrałbym fulla i byłoby po kłopocie.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 1973788
    Damian75
    Poziom 11  
    Wielkie dzięki za szybką odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanko :-)

Rozumiem, że żeby wgrać tego full'a potrzebuję odpowiedni kabel, zdążyłem już wyczytać na forum, że to tzw. terminator, ale skąd jeszcze mam wziąć pełne oprogramowanie? Szukałem trochę po necie i znalazłem jakiś soft, ale było tego kilka plików do konkretnego telefonu.

Wobec powyższego proszę jeszcze o jakiś link skąd można takie FULL oprogramowanie ściągnąć. Jeśli potrzeba będzie jakichś bliższych informacji o telefonie natychmiast odpowiem.

JESZCZE RAZ DZIĘKI.
    POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1973836
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Trzeba wgrać 3 pliki emea1 bo tam jest lang pl oraz modem i gdfs. Zresztą wejdź tutaj to się połapiesz co i jak http://www.softgsm.pl/articles.php?lng=pl&pg=67
    pozdr
  • REKLAMA
  • #5 1973869
    Damian75
    Poziom 11  
    Wszystko Super!

Tylko, że tych trzech plików o których wspomniałeś jest po kilka wersji, no i teraz którą wybrać, oto jest pytanie. :-)
  • #6 1973895
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Nie wiem jaką miałeś wersję softu więc proponuję najwyższą dostępną:
    T610 emea1 R6C005
    T610 modem R6C005
    T610 original gdfs area
REKLAMA