logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T610 - zawieszanie i restarty po 10 sekundach od włączenia

gismo 26 Gru 2005 23:50 1251 5
REKLAMA
  • #1 2118190
    gismo
    Poziom 12  
    Witam

Co może być przyczyną ciągłego zawieszania się lub restartów telefonu po ok. 10 sek po jego włączeniu ? Czy zmiana softu wystarczy ?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2118206
    8ghost7
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    witam mam też soniacze t610 i szczeże mówiąc po zmianie softa tel powinien chodzic jak buza a tak dokładniej to co sie stało ze zaczoł sie tak wieszac ?? jesli upadł i po tym zaczł osie dziac to cos to bankowo soft mialem pare takich sytuacji bo ja co pare dni to mam nowy telefon ;] nowy soft kosztuje 30 zł bo sam wymieniałem i teraz fon chodzi szybciej i lepiej pozdro
  • REKLAMA
  • #3 2118228
    pawel
    Spec od GSM
    Ocena: 40
    gismo napisał:
    Witam
    Co może być przyczyną ciągłego zawieszania się lub restartów telefonu po ok. 10 sek po jego włączeniu ? Czy zmiana softu wystarczy ?

w kilku przypadkach wystarczalo wgranie softu od nowa (flasha i modemu), przynajmniej twisterem (no i zawieszajace sie na kamerze telefony z vodafone), w niektorych nie - trzeba bylo wgrywac full_gdfs_in_avr_flash_format lub tez sam original_gdfs_area, z roznym zreszta skutkiem... Wszystko zalezy od danego egzemplarza, dlatego na pewno tego nie da sie stwierdzic, ze samo wgranie softu pomoze...
  • REKLAMA
  • #4 2118551
    pawelc
    Poziom 22  
    Ocena: 32
    niekoniecznie wymiana softu pomoże ,nie raz uszkodzony jest kwarc i bedzie takie same objawy powodował ,10-20 sek.i reset
  • REKLAMA
  • #5 3083007
    jo--jo
    Poziom 11  
    Co do powyzszej wiadomości to czy prawidlowa data i godzina na wyswietlaczu nie eliminuje przypadku uszkodzonego kwarcu? Pytam bo tez mam problem z ciaglym restarem po kilkunastu sekundach w T610
  • #6 3083136
    szpilers
    Poziom 22  
    Ocena: 4
    hest zasada jak soft nie pomoze ot grzejemy..... w tym przypadku to niewiem od czego bym zaczal moze pameic???? jak nie pomoze to switch:):)....po kolei..... ja jak mialem w erikach restarty to soft albo "klapsowanie" i 1 lub 2 pomagalo:0
REKLAMA