Witam wszystkich. Posiadam Ursus C330 i problem jest z opadającym podnośnikiem. Dźwiga normalnie i opuszcza. Tylko że opada. Gdzie szukać przyczyny?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tammiron1982pl napisał:A czy ktoś zastosował już ten zestaw tłoka i cylindra zmodernizowany. Bo u mnie są cztery pierścienie. A może pierścienie wymienić tylko? Chodzi cały czas o c 330
atrix55 napisał:miron1982pl napisał:A czy ktoś zastosował już ten zestaw tłoka i cylindra zmodernizowany. Bo u mnie są cztery pierścienie. A może pierścienie wymienić tylko? Chodzi cały czas o c 330
Wymiana samych pierścieni nic nie da. Wymienia się cały zestaw tłok + tuleja. Tylko kupuj uszczelniacze te niebieskie. Są dwa rodzaje tłoków na pierścienie i uszczelniacze.
Wpierw musisz znaleźć przyczynę:
Co puszcza olej, rozdzielacz czy siłownik? Sprawdzić zawór bezpieczeństwa.
Musisz wyjąc wszystkie flaki podnośnika bez pompy. Wsadzić do wody i podać powietrze sprężarką. Będziesz widział momentalnie gdzie leży przyczyna.
miron1982pl napisał:Zawór odkręciłem. Jestem 4 podkładki a w katalogu jest 3. Kulka ma ślady dociskania to muszę ją wymienić.
atrix55 napisał:miron1982pl napisał:Zawór odkręciłem. Jestem 4 podkładki a w katalogu jest 3. Kulka ma ślady dociskania to muszę ją wymienić.
Nie wymieniasz kulki tylko cały zawór. Jest fabrycznie ustawiony.
Doczytałeś uważnie ofertę? - "Pierścienie gumowe w zależności od dostawy mogą wystąpić w różnych kolorach"
Kup zestaw podnośnika w zwykłym sklepie z artykułami do ciągników. Sprawdź pasowanie tłoka do tulei i pierścień. Dokup uszczelniacze " niebieskie" i składaj.