Czy temperatura w chłodziarce +7-8°C jest ok? Czytałem że powinno być miedzy 2-5°C.
Edit:15 Lip 2022 07:41
Dzisiaj po nocy w chłodziarce było 9°C i od czego zacząć diagnozę?
Poprawiłem TONI_2003
Dałem termostat na max. Lodówka osiągnęła raz 7°C i potem urosło do około 8-9°C i tak trzymała całą noc, a drzwi domknięte. Na tylnej ścianie chłodziarki zamarzają krople, które po jakimś czasie spływają i tak cały czas.
Agregat pracuje cały czas, lub z małymi przerwami - ubytek czynnika, nieszczelność, 99% utylizacja, dowożąc nową, zabiorą to za darmo. Agregat pracuje z dużymi przerwami - termostat, jeszcze pozostaje kwestia załączania odszraniania.
✨ Użytkownik zgłasza problem z chłodziarką Polar PCB 311A+S, która utrzymuje temperaturę 7-9°C, podczas gdy zamrażarka działa prawidłowo przy -19°C. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny problemu, takie jak niewłaściwe ustawienie termostatu, ciepłe produkty wstawione do chłodziarki, nieszczelność lub ubytek czynnika chłodniczego. Użytkownik zauważył, że agregat pracuje z dużymi przerwami, co może wskazywać na uszkodzenie termostatu. Rekomendowane jest sprawdzenie termostatu oraz ewentualna jego wymiana. Wygenerowane przez model językowy.