logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder Canal+ i brak sygnału z anteny w Niemczech - alternatywy?

karolcococ 18 Lip 2022 09:51 4803 11
REKLAMA
  • #1 20106135
    karolcococ
    Poziom 2  
    Witam mam takie pytanko, mam dekoder z canal plus i chce go zamontować w Niemczech, problem mam taki ze nie wyszykuje sygnału z anteny A nie mogę przestawić anteny bo wlasciciel sie nie zgodzi, jest jakiś sposób? Szukałem anteny pokojowych ale z tego co wyczytałem maja one bardzo ograniczony zasieg.
  • REKLAMA
  • #2 20106136
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 428
    HotBird 13E. Bez przedstawienia anteny nic nie zrobisz.
  • REKLAMA
  • #3 20106164
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    Ocena: 880
    Można zamontować zeza do istniejącego konwertera który skierowany jest na Astre.

Sam korzystasz z tej anteny czy są inni podłączeni?
  • #4 20106232
    karolcococ
    Poziom 2  
    Antena jest wlasnie dla wszystkich , na cale 3 piętra, jak przestawie to im sygnal zniknie
  • Pomocny post
    #5 20106301
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    To dokup swoją antenę albo zamontuj zeza. Znajdź najlepiej kogoś kto go zamontuje profesjonalnie nie ruszając anteny.

C+ masz przecież dostępny online powinien serwis działać w obrębie Europy bez problemu.
  • REKLAMA
  • #6 20106320
    karolcococ
    Poziom 2  
    A co byłoby tansza opcja ? Zeza to znaczy ? Wiem ze jest online ale nic nie transmitują jak sprawdzałem moze mam zbyt ubogi pakiet
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 20106947
    tomaszlonski
    Poziom 38  
  • Pomocny post
    #8 20106992
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 428
    tomaszlonski napisał:
    https://pl.canalplus.com/pomoc/ile-zaplace-za-canal

Tyle, że raczej nie działa na niemieckim IP...
  • Pomocny post
    #10 20107148
    tomaszlonski
    Poziom 38  
    K3 napisał:
    tomaszlonski napisał:
    https://pl.canalplus.com/pomoc/ile-zaplace-za-canal

Tyle, że raczej nie działa na niemieckim IP...

Nawet nie raczyłeś sprawdzić czy działa, serwis jest dostępny w państwach Unii Europejskiej.
    https://pl.canalplus.com/pomoc/czy-moge-korzystac-za-granica
  • Pomocny post
    #11 20107395
    domsat
    Poziom 22  
    Ocena: 163
    Autorze tematu - jak można wpaść na głupi pomysł przestawienia anteny, która jest zbiorcza czyli nie jest Twoją. Nie wnikam na dostęp internetowy, ale masz 2 rozwiązania:
    - zamontować swój talerz ustawiony na HB, o ile właściciel się zgodzi i jeśli to w dużym mieście to b. wątpliwe
    - zamontować w tej antenie zbiorczej własny LNB zezujący na HB, o ile - j/w
  • #12 20107554
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1234
    Drobna wskazówka: zgodnie z prawem niemieckim nie można odmówić obcokrajowcowi odbioru sygnałów RTV nadawanych z ojczystego kraju. Jeżeli instalacja w budynku nie pozwala na taki odbiór lokator ma prawo założyć własną instalację antenową.
    W Berlinie - który jest "ukablowiony" w niemal 90ciu procentach - widać nawet jaka nacja mieszka w którym mieszkaniu. Wystarczy przejść się na piechotę po Friedrichstrasse od Kochstrasse do Hallesches Tor i popatrzeć jak to prawo działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma dekoder Canal+ i chce go zainstalować w Niemczech, jednak napotyka problem z brakiem sygnału z anteny, której nie może przestawić z powodu zakazu właściciela. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, takie jak zamontowanie dodatkowego konwertera (zeza) do istniejącej anteny, co pozwoliłoby na odbiór sygnału z HotBird 13E. Inna opcja to zainstalowanie własnej anteny, jeśli właściciel budynku wyrazi zgodę. Użytkownik rozważa również korzystanie z Canal+ online, jednak pojawiają się wątpliwości co do dostępności serwisu w Niemczech. Warto również zauważyć, że zgodnie z niemieckim prawem, obcokrajowcy mają prawo do odbioru sygnałów RTV z ojczystego kraju, co może umożliwić instalację własnej anteny.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA