logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Podnośnik żaba Marpol M80124 - szukam nadstawki, jak znaleźć odpowiednią część

kolodanielo 22 Lip 2022 19:28 1233 13
  • #1 20112409
    kolodanielo
    Poziom 3  
    Ocena: 26
    Posiadam podnośnik marpol m80124 i chciałbym dokupić do niego nadstawkę taka Podnośnik żaba Marpol M80124 - szukam nadstawki, jak znaleźć odpowiednią część tylko nie wiem jak to wpisać żeby znaleźć ta część
  • #3 20112588
    kolodanielo
    Poziom 3  
    Generalnie to chodzi mi o cały ten grzybek jak na zdjęciu żeby podnośnik był wyższy Podnośnik żaba Marpol M80124 - szukam nadstawki, jak znaleźć odpowiednią część
  • Pomocny post
    #4 20112590
    gorki73
    Poziom 39  
    Ocena: 1067
    Ok. to chyba ten co zaproponowałem o średnicy 40mm by się nadał.
  • #5 20112615
    kolodanielo
    Poziom 3  
    Podnośnik żaba Marpol M80124 - szukam nadstawki, jak znaleźć odpowiednią część Chodzi mi o cały ten grzybek metalowy na którym jest mocowana ta guma nie wiem czy to osobno gdzies sie kupi
  • #6 20112627
    gorki73
    Poziom 39  
    kolodanielo napisał:
    Chodzi mi o cały ten grzybek metalowy

A widzisz nie dogadaliśmy się, a powiedz mi o ile chciałbyś to wydłużyć? Wiesz samego metalowego grzybka nie widziałem w sprzedaży, a dorabianie jakieś przedłużki to już delikatna sprawa, bo to musi spełniać odpowiednie normy/homologacje.
  • #9 20112636
    kolodanielo
    Poziom 3  
    220zl to za tyle kupiłem ten podnośnik mastill 2.5t więc to mija się z celem fajne bo śruba regulowana jest ale drogie jedynie chyba przerobic po swojemu ale chciałem w zasadzie tylko wiedziec czy coś takiego jest jeśli nie ma to trudno dokupie gumę i tak az tak wysoko nie podnosze samochodu
  • #10 20112649
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 935
    Szczerze mówiąc takie regenerowane (naprawiane) Podnośniki swój prawdziwy test test przechodzą gdy temperatura otoczenia spadnie do około minus dziesięciu stopni poniżej zera.

No, ale nie będę zapeszał :D

gorki73 napisał:
    Też mam takie amatorskie dwie "żaby" i nie mam do nich jakiegoś wielkiego zaufania

Oj tak, tak.
    W szczególności gdy leżymy całkiem bezbronni (no chyba, że liczymy na siłę swoich muskułów) pod odnoszonym ciężarem.
  • #11 20112655
    gorki73
    Poziom 39  
    Też mam takie amatorskie dwie "żaby" i nie mam do nich jakiegoś wielkiego zaufania, jak coś podnoszę do wkładam równocześnie dwa solidne "koziołki" o udźwigu 2T. Z tym nie ma żartów,
  • #12 20112656
    kolodanielo
    Poziom 3  
    no ja podkłądam belki takie 20x20cm + 2 żabki + wrzcam bieg + wbiam kliny pod koła nie wlaze nigdy pod auto jak tylko podosnik je trzma
  • #13 20112659
    gorki73
    Poziom 39  
    Doceniam to co Kolega @kolodanielo zrobił z tym olejem. Kurcze oby wszystko było w porządku i nikt oprócz Kolegi tego nie używał, bo z tego mogą być kłopoty i wcale nie chodzi mi o zniszczony jakiś głupi pojazd...lepiej nie mówić.
  • #14 20112676
    kolodanielo
    Poziom 3  
    Troszkę nie rozumiem aluzji skoro mam dwa podnośniki to oczywiste ze chce zregenerować drugi ;) poza tym podnośnik służy do podnoszenia a nie do trzymania w górze ileś godzin i w instrukcji obsługi każdego podnosnika typu żaba jest napisane że Służy on do podniesienia auta w górę które należy później zabezpieczyć. Fabrycznie nowy podnośnik czy to mastif czy to yato czy inny black i decker czy tam marpol czy inne dziadostwo pochodzi z tej samej fabryki z Chin różnią się jedynie kolorem i naklejka wszystkie podnośniki do 250 zł na allegro są identyczne tylko kolor maja inny i naklejki więc to ten sam chińczyk składał:) więc aluzja o tym że regenerowany przeze mnie podnośnik zabije mnie lub uszkodzi auto jest zbędna bo mój podnośnik jedynie na uszczelniaczach puścił musiałem wymienić uszczelki poza tym używam mózgu i nawet jakbym miał podnośnik za 1500zl typu żaba to bym podkładał koziołki i belki tak jak teraz dodatkowo daje bieg i zaciągam ręczny więc te pisanie bzdur o tym że lepiej żeby tego podnosnoka nikt nie używał proszę zostawić dla siebie;)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nadstawki do podnośnika Marpol M80124, zwanej "grzybkiem", która zwiększyłaby jego wysokość. W dyskusji pojawiają się pytania o średnicę krążka oraz dostępność metalowego elementu mocującego. Użytkownicy sugerują różne opcje, w tym podkładki o średnicy 40 mm oraz inne akcesoria, jednak nie znaleziono konkretnego metalowego grzybka w sprzedaży. Wskazano również na konieczność spełnienia norm przy ewentualnym dorabianiu przedłużek. Użytkownik wyraża wątpliwości co do kosztów i efektywności zakupu nowych elementów, rozważając regenerację istniejącego podnośnika.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA