logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BMW 320D 136HP CHIP TUNING - Potrzebuje pomocy, nagrodze

rhod600 25 Lip 2022 22:19 375 8
REKLAMA
  • #1 20116442
    rhod600
    Poziom 4  
    Witam, zakupiłem sprzęt aby połączyć komputer z samochodem.
    Dowiedziałem się, że istnieje możliwość zrobienia samemu chip tuning, lecz jest jeden problem.
    Nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Jest ktoś, kto może już się bawił w takie rzeczy? Nagrodzę osobę, która doprowadzi mnie do celu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 20116457
    rhod600
    Poziom 4  
    hEx88 napisał:
    Skoro nie masz o tym żadnego pojęcia warto ryzykować?
    No i pytanie co za "sprzęt" zakupiłeś...

Kupiłem kabel OBD, wraz z laptopem i delphi. Wszystko skonfigurowane, łączy się bez problemu z samochodem.

Odpowiadając, wiem, że mogę zrobić zapis systemu, więc jeżeli coś będzie nie tak to wracam do zapisu.
  • #4 20116678
    Ireneo
    Poziom 42  
    Ocena: 2465
    Delphi nie zrobi chiptuningu.A ten kabel obd to co za kabel?
  • #5 20116883
    hEx88
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    O, faktycznie sprzedają takie "zestawy" + poleasingowy laptop... ale obawiam się, że wiele poza "Odczyt i kasowanie kodów usterek" to nie podziałasz a to masz od autela za 150zł. Fajnie, że możesz zrobić kopię zapasową ale to nie windows i może nie wystarczyć.
  • REKLAMA
  • #6 20116898
    rhod600
    Poziom 4  
    Wszystkie potrzebne programy zorganizuje, tylko muszę wiedzieć co i jak.
  • REKLAMA
  • #7 20116914
    hEx88
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    rhod600 napisał:
    Wszystkie potrzebne programy zorganizuje, tylko muszę wiedzieć co i jak.

Kolego piszesz takimi ogólnikami, że nic z tego nie wynika. Sprzęt diagnostyczny nie kosztuje 100zł tylko kilka zer więcej a nawet jakaś spiracona wersja nie będzie tania o ile ruszy. Jak jesteś z Wielunia to masz godzinę drogi do Częstochowa do firmy zajmującej się tuningiem, która robi to profesjonalnie i z gwarancją. Jeśli chcesz startować z własnym biznesem w tym kierunku to zaczynaj od szukania i czytania a nie od oczekiwania, że ktoś Ci tu rzuci jakieś "ABC tuningu".
  • #8 20116944
    andrzej20001
    Poziom 43  
    Ocena: 6660
    Do tuningu przede wszystkim auto musi " trzymać serię" .
    I wtedy podjedz i zapłać to ci firma ogarnie.
    Bo można kuku zrobić szybko . Albo softowo albo co gorsza sprzętowo. I wtedy będzie dopiero płacz . Że taki był ładny....

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił sprzęt do chip tuningu BMW 320D 136HP, w tym kabel OBD i laptop z oprogramowaniem Delphi, ale nie wie, jak rozpocząć proces tuningu. Odpowiedzi wskazują, że Delphi nie jest wystarczające do przeprowadzenia chiptuningu, a sprzęt diagnostyczny powinien być znacznie droższy. Użytkownicy sugerują, aby skorzystać z profesjonalnych usług tuningowych, aby uniknąć uszkodzeń pojazdu. Wskazano również na możliwość wykonania kopii zapasowej systemu przed wprowadzeniem zmian.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA