logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić charczący dźwięk w plikach mpg przy niskich częstotliwościach?

Macxio 07 Kwi 2003 00:42 1594 5
REKLAMA
  • #1 179311
    Macxio
    Poziom 11  
    Czy ma ktoś radę na "charczący" dźwięk w plikach mpg przy niskich częstostliwościach?? Który kodek z całego zestawu nimo jest za to odpowiedzialny???? 8)
  • REKLAMA
  • #2 179322
    zaza
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 56
    Ściągnij Nimo Codeca z tej strony http://download.pchome.de/show.php?SID=635 i przy instalce zaznacz tylko te pozycje:
    divx 3.11 alpha
    divx 4.12
    divx 5.01
    Xvid
    Mpeg-4
    3ivx
    divx audio
    Fraunhofer MPEG-Layer 3 codec
    Ogg vobis audio codec
    Divx Antifreeze
    Ac3 audio decoder
    nic więcej i usunąć zaznaczone niepotrzebne opcje.

Pamiętaj aby odinstalować i usunąć ręcznie wszystkie stare codecki przed instalką powyższego.

Miałem to samo a teraz jest wszystko OK.
  • REKLAMA
  • #3 179646
    Flora
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    To chyba zly pomysl aby instalowac 3 rozne kodeki Divx'a na jednym kompie. Najprosciej wszystko odinstalowac i zamontowac najnowszego Divx'a. Z pakietu Xvid mozna 'pozyczyc' program podmieniajacy tzw. FourCC dzieki czemu wszystkie filmy rusza. Wlasciwie jedyne co jest jeszcze potrzebne to kodeki AC3. Jezeli mimo wszystko masz problemy to sprobuj uruchomic plik w starym Media Playerze (mplayer2.exe) i przy pomocy opcji z menu pozmieniac wlasciwosci dekodera MP3. Jezeli to pomoze to znaczy, ze musisz zaktualizowac w/w bo ten sie po prostu nie wyrabia.
    Załączniki:
    • AC3 Filter 0.63b.exe (244.78 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 180170
    zaza
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 56
    :arrow: Flora To nie ja wymyśliłem ten sposób instalacji Nimo Codeca natomiast opis, który podałem został ściągnięty razem z programem. Znam osobiście kilkanaście osób, które miały problemy z przesuniętym dźwiękiem i charczeniem w głośnikach przy niskich tonach i ten sposób instalacji załatwił cały problem (u mnie też).A czy jest to dobry sposób czy zły niech wypowie się osoba, która tego próbowała. Ja osobiście to sprawdziłem, natomiast nie sprawdzonych sposobów instalacji oraz programów nie komentuje negatywnie. Niech każdy, kto chce sprawdzi każdą możliwą opcję i wtedy to oceni.Tak naprawdę to nie lubię gdybania bo to często powoduje niepotrzebne dyskusje.
  • REKLAMA
  • #5 180235
    Shad
    Poziom 1  
    ściągnij i zainstaluj ff show znajdziesz na www.divx.pl
  • #6 180236
    MCbx
    Poziom 28  
    Ocena: 26
    Na moim PII 353 dźwięk jest w porządku, ale zato obraz się tnie. W jednym tylko filmie miałem dźwięk z takim jakimś świstaniem, czy czymś w tym rodzaju. To był tylko 1 film.
REKLAMA