Witam, mam komputer stacjonarny z zainstalowanym Linuxem Ubuntu 20.04.4 LTS i podpiętą kartą sieciową TP-Link 722N. Internet z Multimedia 600 Mb/s. Komputer jest daleko od routera (router w innym pokoju) i z tego co się orientuję z racji, że karta obsługuje do 150 Mb/s powinnam mieć tak z 70 Mb/s. Wszystko było ok, ale ostatnio zaczął wolniej chodzić Internet. Elektrodę otworzyło szybko, ale np. Instagram już wolniej. Kupiłam wzmacniacz sygnału Wi-Fi Xiaomi Range Extender Pro i dalej jest podobnie. Dziwne jest to, że mam słabe wysyłanie, odbieranie a z kolei dbp wskazuje, że internet jest bardzo dobry, nawet ikonka ta biała od WiFi jest pełna.
Mieszkam w bloku i rozumiem, że ludzie mogli sobie założyć internet i są zakłócenia, tak samo rozumiem, że im więcej urządzeń chodzi na WiFi tym wolniej, ale żeby aż tak. Co może być przyczyną, co mogę z tym zrobić?
Mieszkam w bloku i rozumiem, że ludzie mogli sobie założyć internet i są zakłócenia, tak samo rozumiem, że im więcej urządzeń chodzi na WiFi tym wolniej, ale żeby aż tak. Co może być przyczyną, co mogę z tym zrobić?