logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach

Sdkwk 30 Lip 2022 07:57 1716 11
REKLAMA
  • #1 20121824
    Sdkwk
    Poziom 3  
    Ocena: 27
    Witam. Mam pytanie na nowym ekranie jest dziwna kreska nie zawsze jest widoczna widać ją tylko na kolorach na białym i czarnym jej nie widać i teraz co to jest źle sklejony wyświetlacz z dotykiem czy coś uszkodzone w wyświetlaczu?? Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach

Dodano po 2 [minuty]:

Słabo na zdjęciu widać Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 20121841
    Interval
    Poziom 32  
    Ocena: 438
    Wygląda na małą wadę wyświetlacza.
  • REKLAMA
  • #4 20121851
    Interval
    Poziom 32  
    Ocena: 438
    Trudno przewidzieć co może być w przyszłości, może pozostać takie jakie jest.
  • REKLAMA
  • #6 20124434
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Raczej wada. Tym bardziej jak zamiennik. Ja bym reklamował. Towar ma być zgodny. Z Czasem od takiej kreski może pójść całość... Ale twoja decyzja co zrobisz.
  • #7 20126622
    markus-87
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Wyświetlacz mógł być źle sklejony ze szkłem, potem ktoś to zamontował w telefonie przykleił i dopiero sprawdził.

Zobacz na białym tle powinno być bardziej widoczne.

Jeżeli to jest AMOLED to jest to częste z tymi wyświetlaczami że po pewnym czasie się coś pojawi - zazwyczaj po 2-3 latach.

Nie mniej ja bym to reklamował jako nierzetelna wykonana usługa naprawy z tytułu rękojmi, ewentualnie obniżenie ceny za usługę.
    Możesz się poradzić rzecznika praw konsumenckich , stosowne pismo napisze. Jest to bezpłatne
  • #8 20128396
    Sdkwk
    Poziom 3  
    Jest to zwykły wyświetlacz ale już chyba problem znikł wczoraj ta kreska poszerzyła się do 1/3 ekranu a dziś od rana jak tylko włączyłem telefon nic nie ma, serio po prostu jakby znikła... Może to wilgoć była??? W menu serwisowym test ekranu na kolory nic nie wykazuje wczoraj jedynie na pomarańczowym kolorze było widać.. Dziś już nie ma nic. Chyba dam spokój i zobaczę co będzie się działo za jakiś czas...

Dodano po 7 [minuty]:

Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach Samsung A20E - Kreska na wyświetlaczu widoczna na niektórych kolorach
  • #9 20128569
    winmap
    Poziom 38  
    Ja bym reklamował na twoim miejscu.. to że znikło nie oznacza że problem zniknął.. czy te przebarwienia które widać na zdjęciach to wynik zdjęć źle zrobionych czy tak jest normlanie? Jeżeli tak jest Normlanie to oddawaj bez zastanowienia. A jak ktoś źle wymienił to tym bardziej.
  • REKLAMA
  • #10 20128986
    Sdkwk
    Poziom 3  
    Przebarwienia to trochę ze zdjęcia i ikony spod spodu prześwitują bo pasek jest jakby przeźroczysty :) reklamacja nic nie da raczej bo nie ma prawie dowodów... Z resztą po co się darmo denerwować za 100zł? :) wyświetlacz był kupiony razem z ramką więc nic nikt nie kleił oprócz fabryki:)
  • #11 20129778
    winmap
    Poziom 38  
    Jak uważasz. 👍 Jak już napisałem. To że znikł nie oznacza że nie wróci. To napewno nie była wina softu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nowym ekranem w Samsung A20E, gdzie na niektórych kolorach pojawia się dziwna kreska, niewidoczna na białym i czarnym tle. Odpowiedzi sugerują, że może to być wada wyświetlacza, a także możliwe problemy z jego montażem. Użytkownik zauważył, że kreska zniknęła, co może sugerować wpływ wilgoci lub innego czynnika. Wiele osób zalecało reklamację, podkreślając, że problem może powrócić, mimo chwilowego ustąpienia objawów. Użytkownik jednak wątpił w skuteczność reklamacji, biorąc pod uwagę brak dowodów na usterkę.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA