logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kosa spalinowa po nagrzaniu ma problem z odpaleniem

daw44g 05 Sie 2022 19:05 8640 6
REKLAMA
  • #1 20131245
    daw44g
    Poziom 2  
    Dzisiaj jak kosiłem około godzinę i gdy wyłączyłem kosę nie mogłem jej odpalić dopiero gdzieś po 4 godzinach gdy spróbowałem jescze raz ja odpalić odpaliła kosa jest marki lider oraz kosa sama gaśnie na niskich obrotach
  • REKLAMA
  • #2 20131288
    MLODY73
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    Ostatnio gdzieś widziałem podobny problem i pomogła wymiana świecy.
  • REKLAMA
  • #3 20131334
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2564
    Sprawdź długość iskry na rozgrzanym silniku. Często bywa że pada cewkomoduł i wtedy rozgrzanej kosy nie da się odpalić, bo iskra jest na 1 mm.
    Jeśli silnik gaśnie na obrotach biegu jałowego, ale można odpalić np. z dodanym gazem to oznacza konieczność regulacji gaźnika.
  • REKLAMA
  • #4 20131798
    daw44g
    Poziom 2  
    Ok sprawdzę później ta iskrę a jak się dodaje gazu to i tak nie da się odpalić i gaśnie na niskich obrotach
  • #5 20131809
    korystor
    Poziom 19  
    Ocena: 102
    Ile lat ma kosa ? Ile razy w tym sezonie nią kosiłeś ?
  • REKLAMA
  • #6 20131837
    daw44g
    Poziom 2  
    korystor napisał:
    Ile lat ma kosa ? Ile razy w tym sezonie nią kosiłeś ?

Kosa nie ma nawet miesiąca
  • #7 20131955
    krau
    Poziom 24  
    Ocena: 126
    Zasysa lewe powietrze na uszczelce między gaźnikiem a cylindrem. Wymień uszczelkę ( możesz wyciąć z grubego papieru, np. z pudełka po butach). Mogły się też poluzować śruby mocujące gaźnik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kosą spalinową marki Lider, która po nagrzaniu nie chce odpalić i gaśnie na niskich obrotach. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak konieczność wymiany świecy zapłonowej, sprawdzenie długości iskry na rozgrzanym silniku, regulacja gaźnika, a także możliwość zasysania lewego powietrza przez uszczelkę między gaźnikiem a cylindrem. Użytkownik potwierdza, że kosa jest nowa, ma mniej niż miesiąc.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA