Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Peugeot 1007 1.4 benzyna 2008r. - Podłączenie świateł przeciwmgłowych przednich

mpzajas 14 Aug 2022 07:12 183 6
Texa Poland
    mpzajas
    Level 2  
    Pytanko i prośba o pomoc zarazem.

W moim Peugeot 1007 1.4 nie było świateł przeciwmgłowych przednich.
    Postanowiłem sobie je założyć. Wywalam zaślepki a tam niespodzianka kable przygotowane pod światła. Kupiłem i założyłem. Przełącznik zespolony nie miał funkcji przednich świateł, kupiłem więc używkę i założyłem taki który ma tę funkcję. No i zonk, wszystko działa ale świateł przeciwmgłowych brak.
    Nawet kontrolka się nie zapala i teraz pytanko ktoś może robił to u siebie?
    Może muszę jeszcze jakiś przewód dołożyć do przełącznika. Może ma ktoś zdjęcie jak wyglądają kostki z przewodami podpiętymi pod przełącznik. Z drugiej strony dziwne że przewody pod zderzak pod halogeny były a jednego kabelka pod przełącznik zespolony już brak.
    Doradzcie coś.
    Podeślę później zdjęcie kostek które są u mnie.
  • Texa Poland
    piotrekwoj1
    Level 40  
    Bezpiecznik założyłeś, byś może jest jeszcze przekaźnik którego u Ciebie brak. Uzupełnij temat zgodnie z regulaminem. Nikt nie będzie się domyślał który rok auta i jaki silnik.
  • Texa Poland
    mpzajas
    Level 2  
    Bezpiecznik jest założony. To sprawdziłem. Ale przekaźnik to już nie . Gdzie powinien być i jaki, bo może jest założony ale nie taki jak powinien tak samo jak było z manetkami.
    Ps.
    Temat poprawiłem.
    mpzajas
    Level 2  
    A można wiecej szczegółów?
    Co i jak zrobić.
    piotrekwoj1
    Level 40  
    Trzeba podpiąć komputer ale nie taki za 20 zł z allegro tylko taki który ma możliwość zmiany kodowania np. Lexia, Autel, Launch.