wojtek0706 napisał: Czy tak to wygląda u ciebie

Dokładnie jest w 100% jak na foto Wojtka hot B jest tz centralnie a Astra jest w tz Zezem w ustawieniach też mam ok Scan W Smart Panasonic obejmuje obie satelity tylko w hot B . NIE łapie WSZYSTKICH TRANSPONDERÓW NAPISZE JESZCZE RAZ ......ASTRA 100% ODBIÓR OK .......HOT B . MAM TEZ ODBIÓR TVP POLONIA na ustawieniu ( 9500/10600 -okolo 700 kanałów)Odbiór ok ale BRAK TVP INFO
...JAK USTAWIE OSCYLATOR NA ( 9750/10600 - około 890 kanałów). Mam TVP Info. BRAK TVP POLONIA. Jeszcze jedno co ktoś napisał podając mi parametry transpondera na TVP Jak wpiszę ręcznie te parametry lub wybiorę go z listy na wskaźniku poziomu jakości i sygnału BRAK SYGNAŁU .... INACZEJ MÓWIĄC NA HOT B MAM NIE NA WSZYSTKICH TRANSPONDERACH SYGNAŁ...
Co do kwestii czy mam pozamieniane Porty A/B zdecydowanie mam według producenta konwertera wyznaczone w opisie zgodnie z tym mam w ustawieniach SMART Panasonic w Disecq ustawione i odbierają obie satelity
prawdopodobnie jest jak któryś kolega napisał słusznie niż kwestia tkwi w na tz sztywno zbudowanym MONOBLOKIEM w porównaniu do osobnego konwertera który jest pod kątem ustawienia elastyczniejszy.... Ostatnia próba by była taka ....wybrać z listy odpowiedni Transponder ...przestawić antenę aż będzie pokrycie sygnału i zobaczyć czy Astra nie ucieknie........ według moich informacji pozycja Hot B. 13ema kilka podpozycji dlatego wybrać transponder który nie ma sygnału i pszestawic antenę aż będzie sygnał to jedyna opcja
Może mi ktoś powiedzieć jak odczytać na odbieranym aktualnie kanale parametry jego transpondera to bym na odbiorze TVP Polonia odczytał z którego transpondera odbieram
Lokalizacja POLODNIOWE NIEMCY